Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanpak veiligheid kruispunt Patersweg-Zuidendijk

De gemeente wil het kruispunt Patersweg-Zuidendijk verbeteren voor fietsers. Door het kruispunt anders in te richten wordt het overzichtelijker en veiliger voor alle verkeer, en voor fietsers in het bijzonder.

Overzichtelijker voor fietsers
Het kruispunt Patersweg-Zuidendijk is
als het gaat om verkeersveiligheid een bekend knelpunt, vooral voor fietsers. Er wordt een verkeersplateau aangelegd dat de snelheid van het autoverkeer afremt en de overgang naar de 30-kilometerzone duidelijker maakt.

De hoofdfietsroute over de Patersweg richting Wielwijk heeft straks voorrang op de kruising met de Zuidendijk. Het ontwerp houdt rekening met de mogelijke latere inrichting van de Patersweg als fietsstraat.
Het ontwerp is in november met omwonenden besproken. 

Geld
De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan; dan is er ook geld voor. Bovendien komt er een
subsidie van de Provincie Zuid-Holland.
Als de raad daarmee instemt, kunnen de werkzaamheden voor de zomer starten en
is het vernieuwde kruispunt in het najaar klaar.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.