Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De bloei van Krispijn

Aan de Patersweg worden 76 huizen gebouwd. Het nieuwbouwproject ging deze week van start met een kerstlichtjestocht door Krispijn, waar ruim honderd kinderen en hun ouders aan deelnamen. De tocht eindigde op de plek waar het bouwbord werd onthuld.

Wethouder Rinette Reynvaan onthulde het bouwbord aan de Patersweg en deed dat samen met Peter Kwaak, voorzitter winkeliersvereniging Krispijn en Hein Trebbe van bouwbedrijf Trebbe. Het nieuwbouwproject voor de 76 woningen heet De Bloei van Krispijn. Tegelijk met de onthulling ging ook de website in de lucht.

Kopen en huren

Die 76 huizen zijn ruime eengezinswoningen, de helft koopwoningen met vijf slaapkamers en de andere helft vrije sector huurwoningen. De koopwoningen worden duurzaam gebouwd. Ze hebben drie etages en een grote zonnige tuin.

Huis en hof

Het project krijgt groene binnenhoven die gemeenschappelijk eigendom worden. Ze bieden voldoende privé- en bezoekers parkeerplaatsen. In elk hof komt een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De verkoop van de huizen is in handen van OZP Makelaars en Waltmann Makelaars.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.

Actueel

PvdA wil niet met de PVV

DORDRECHT – Tijdens de PvdA nieuwjaarsspeech in de Buitenwacht zette lijsttrekker Inge Stevens direct de toon richting de Dordtse PVV. “De PvdA zal niet samenwerken met partijen die artikel1 van de Grondwet niet respecteren wat opgaat voor de PVV”, aldus Stevens. Voor haar en de PvdA geldt gelijke behandeling en het discriminatieverbod als basis voor deze samenleving “en de PVV voldoet hier niet aan”. Op twitter werd hier direct door de PVV Dordrecht op gereageerd. Zij vindt dit PvdA standpunt opmerkelijk omdat de landelijke trend zich doorzet op het lokaal niveau. De PVV verwijt de Dordtse PvdA ‘de stem van het volk te negeren’. Ook het ex-Beter voor Dordt ex-raadlid en erkent PVV en anti-islam adept Martijn Groeneweg reageerde op het standpunt van PvdA’er Stevens. Groeneweg zegt het “Best democratisch van de Dordtse PvdA te vinden om democratisch gekozen raadsleden van de PVV uit te sluiten.” Andere Dordtse partijen hebben hun standpunt over eventuele samenwerking met de PVV nog niet bekend gemaakt. (Tekst: Ben Corino)

Actueel

Video: Bever trekt sprintje op Wantijdijk

DORDRECHT – Wat een opmerkelijk twitterbericht van Jasper Maters! Zijn vrouw zag iets heel bijzonders gebeuren tijdens haar hardlooprondje op woensdagmorgen. Een bever stak de Wantijdijk over! Als je al een bever ziet, is het meestal zijn koppie in het water. Dit filmpje is dus eigenlijk heel bijzonder. Heel wat mensen zullen er van smullen. Bij het Wantijpark wordt de bever wel vaker gespot, maar dat hij nu een sprintje over de dijk trekt, is heel apart. (Video: Jasper Maters)