Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Plaatsing eerste adoptietegel onderhoud groen

Op woensdagmiddag 31 januari om 15.00 uur onthulde wethouder Reynvaan de eerste adoptietegel bij de VVE Iris I en II aan de Willem Marisstraat (vereniging van eigenaren). Dit gebeurt bij een speurtocht met kinderen uit de buurt.

De adoptietegel is als blijk van waardering naar de bewoners, maar ook herkenbaar voor de aannemer die de openbare ruimte onderhoudt. Deze bewoners in Oud Krispijn onderhouden namelijk zelf het groen in hun eigen buurt. Dit initiatief is de eerste plek waar een adoptietegel wordt geplaatst. Hierna plaatst de gemeente adoptietegels bij alle groeninitiatieven in de Dordtse wijken.

De bewonersvereniging heeft inmiddels zelf, met steun van het Oranjefonds, een hartenbankje kunnen plaatsen. Het bankje wordt onthuld door de wethouder aan het einde van de speurtocht.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.