Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijkwens: samen naar de Keukenhof

Bewoners van Krispijn wilden samen iets doen aan eenzaamheid in hun wijk. Zeker als je netwerk in de wijk niet groot is, kan dat een groot probleem zijn. Samen er op uit? Bijvoorbeeld naar de Keukenhof.

In mei gingen 45 bewoners samen naar de Keukenhof. Zes verschillende culturen kwamen bij elkaar. “De bewoners zochten elkaar in de bus al op, ondanks dat ze elkaar soms niet (goed) konden verstaan”, vertelt Dursel Buyukodabasi . “Ook bij de Keukenhof zelf ondersteunden de bewoners elkaar, wanneer de één bijvoorbeeld minder mobiel was dan de ander.”

Niet langer eenzaam
Het gaat om wijkbewoners die zich eenzaam voelen. Die nieuwe contacten nodig hebben. Die zo ook kennis maken met verschillende culturen. De Regiegroep Wijkwensen ondersteunde dit voorstel graag.
Het uitstapje was een succes en er zijn veel nieuwe contacten gelegd. “Bewoners vroegen terug in de bus al wanneer de volgende keer zal zijn.”

Ook een Wijkwens?
Kijk eens op https://www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen voor meer informatie. Aanvragen is eenvoudig.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Koppelbed voor De Merwelanden dankzij Roparun

DORDRECHT – Als samen zijn, elkaar aanraken of voelen niet meer zo vanzelfsprekend is, biedt het koppelbed uitkomst. Woonzorgcentrum De Merwelanden heeft dankzij de inspanningen van Stichting Roparun een koppelbed in het bezit.

Actueel

Extra verkeersregelaars vanwege afsluiting Wantijbrug

DORDRECHT – De afsluiting van de Wantijbrug zorgt op een aantal plekken voor veel drukte in de stad. De gemeente zette al op verschillende plekken in de stad verkeersregelaars in om bij omleidingen en afsluitingen vooral in te staan voor de veiligheid van fietsers. Vanaf vandaag worden extra verkeersregelaars ingezet op plekken waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Actueel

Schuimparty op Dordtse Kil III

DORDRECHT – Op het Spinel Veiligheidscentrum op bedrijventerrein Dordtse Kil III werd vandaag door de brandweer geoefend. Door de wind ontstond in de omgeving spontaan een schuimparty.