Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijkwens: samen naar de Keukenhof

Bewoners van Krispijn wilden samen iets doen aan eenzaamheid in hun wijk. Zeker als je netwerk in de wijk niet groot is, kan dat een groot probleem zijn. Samen er op uit? Bijvoorbeeld naar de Keukenhof.

In mei gingen 45 bewoners samen naar de Keukenhof. Zes verschillende culturen kwamen bij elkaar. “De bewoners zochten elkaar in de bus al op, ondanks dat ze elkaar soms niet (goed) konden verstaan”, vertelt Dursel Buyukodabasi . “Ook bij de Keukenhof zelf ondersteunden de bewoners elkaar, wanneer de één bijvoorbeeld minder mobiel was dan de ander.”

Niet langer eenzaam
Het gaat om wijkbewoners die zich eenzaam voelen. Die nieuwe contacten nodig hebben. Die zo ook kennis maken met verschillende culturen. De Regiegroep Wijkwensen ondersteunde dit voorstel graag.
Het uitstapje was een succes en er zijn veel nieuwe contacten gelegd. “Bewoners vroegen terug in de bus al wanneer de volgende keer zal zijn.”

Ook een Wijkwens?
Kijk eens op https://www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen voor meer informatie. Aanvragen is eenvoudig.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Johan de Wittbrug bijna weer open

DORDRECHT – Stratenmakers zijn druk bezig met het dichtstraten van de laatste vierkante meters op de Johan de Wittbrug. De vernieuwde entree van het Bagijnhof is komende vrijdag klaar. In januari wordt gestart met het vervangen van het asfalt op de Vest voor klinkers. Deze weg wordt ook anders ingericht. DE parkeervakken aan de kant van de Spuihaven komen te vervallen. Daarvoor in de plaats komen meer plekken om te zitten, meer groen en fietsparkeerplaatsen. Het werk aan de Vest, waarvoor twaalf weken staat gepland, wordt vanwege de drukte over de feestmaand heen getild.

Cultuur

VIDEO: Duits feestje met De Donuts

DORDRECHT – Lederhosen, dirndls, pullen bier, maar bovenal heel veel blaasmuziek. Dat waren zaterdagavond de ingrediënten van een geslaagd Oktoberfest in het Dolhuis, georganiseerd door De Donuts.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Eigenlijk hoef ik er niet veel over te zeggen, maar dit is hoe ik de Dordtse Zeehaven op zijn mooist vind’, schrijft Dave Jansen bij deze foto. We zijn het met Dave eens. Heb je ook een mooie foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl.