Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijkwens: samen naar de Keukenhof

Bewoners van Krispijn wilden samen iets doen aan eenzaamheid in hun wijk. Zeker als je netwerk in de wijk niet groot is, kan dat een groot probleem zijn. Samen er op uit? Bijvoorbeeld naar de Keukenhof.

In mei gingen 45 bewoners samen naar de Keukenhof. Zes verschillende culturen kwamen bij elkaar. “De bewoners zochten elkaar in de bus al op, ondanks dat ze elkaar soms niet (goed) konden verstaan”, vertelt Dursel Buyukodabasi . “Ook bij de Keukenhof zelf ondersteunden de bewoners elkaar, wanneer de één bijvoorbeeld minder mobiel was dan de ander.”

Niet langer eenzaam
Het gaat om wijkbewoners die zich eenzaam voelen. Die nieuwe contacten nodig hebben. Die zo ook kennis maken met verschillende culturen. De Regiegroep Wijkwensen ondersteunde dit voorstel graag.
Het uitstapje was een succes en er zijn veel nieuwe contacten gelegd. “Bewoners vroegen terug in de bus al wanneer de volgende keer zal zijn.”

Ook een Wijkwens?
Kijk eens op https://www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen voor meer informatie. Aanvragen is eenvoudig.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Zomaar een mooi plaatje in de Nieuwe Dordtse Biesbosch’, schrijft Lia van Wingerden bij haar foto. Zeg maar gerust heel mooi! 

Actueel

Opnieuw snelheidsbekeuringen op Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagavond opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur bij een personenauto en 69 bij een snorscooter. Het rijbewijs van de scooterbestuurder is ingevorderd, de scooter krijgt een zogenaamde WOK-melding. Er werd bij de controle ook een bon uitgeschreven voor het rijden in de auto met mobiele telefoon in hand.

Actueel

Sinterklaas theatershow in 2020 weer terug!

DORDRECHT – Vier jaar lang op rij hebben Remy Dik en Chris Hoogerwaard een fantastische show geproduceerd in theater Kunstmin. Vorig jaar is door diverse redenen het besluit genomen om het lustrum, de 5de editie, uit te stellen naar 2020.Op zondag 29 november 2020 komen alle acteurs, de fantastische Pietenband en de dansers weer terug in een heel erg spannend verhaal. ( Archieffoto: Thymen Stolk )