Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

29 januari: opruimdag!

Opruimdag in Oud-Krispijn

’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Oud-Krispijn.

Aan de Gouveneurstraat (bij het park) staat woensdag een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is ook een mini-milieustraat voor papier en plastic. Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. ‘Geef het Dordt’ is aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. Zin in een bakkie? Wij zorgen voor koffie en thee.

De opruimdag is een van de acties in West voor een schone wijk met minder zwerfafval. Het Buurt Service Team en HVC maken dagelijks extra ronden. Ze halen zwerfvuil en afval weg dat naast de ondergrondse containers staat. Dit jaar volgen nog meer acties zoals de inzet van extra handhavers. De gemeente werkt samen met de woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie aan een plan om het gedrag van mensen te veranderen. En natuurlijk heeft iedere bewoner een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Kijk voor meer informatie www.dordrecht.nl/schonestad.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Politie zoekt getuigen schietpartij Willem Marisstraat

De politie zoekt getuigen van een schietpartij die afgelopen nacht heeft plaats gevonden in de Willem Marisstraat.

Actueel

Stemmen op je favoriete ziekenhuismedewerker

DORDRECHT – Vorig jaar waren de winnaars van de TopASz Award Valerie en Jos, verpleegkundigen van …

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Een mooie bloem en een stralend blauwe lucht. Meer heb je niet nodig voor een mooie foto, bewijst D.C. Morks. Ook een mooie foto gemaakt? Of een grappige? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!