Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

29 januari: opruimdag!

Opruimdag in Oud-Krispijn

‘n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Oud-Krispijn.

Aan de Gouveneurstraat (bij het park) staat woensdag een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is ook een mini-milieustraat voor papier en plastic. Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. ‘Geef het Dordt’ is aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. Zin in een bakkie? Wij zorgen voor koffie en thee.

De opruimdag is een van de acties in West voor een schone wijk met minder zwerfafval. Het Buurt Service Team en HVC maken dagelijks extra ronden. Ze halen zwerfvuil en afval weg dat naast de ondergrondse containers staat. Dit jaar volgen nog meer acties zoals de inzet van extra handhavers. De gemeente werkt samen met de woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie aan een plan om het gedrag van mensen te veranderen. En natuurlijk heeft iedere bewoner een eigen rol: ‘n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Kijk voor meer informatie www.dordrecht.nl/schonestad.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Jonge scooterdieven betrapt

DORDRECHT – Dankzij de tip van een getuige kon de politie vanmiddag drie jongens van 12, 16 en 17 jaar op heterdaad betrappen bij hun poging om een scooter te stelen. Deze stond bij The Movies aan de Nieuwstraat. De jongens zijn aangehouden. ‘Waren er op tijd bij. Eigenaresse scooter blij’, aldus de agenten op Twitter.

Actueel

Lezersfoto’s

DORDRECHT – Het land lag dinsdagochtend prachtig in de mist, zag ook Marisa van Zweeden. ‘Ik heb deze foto’s gemaakt tijdens het hardlopen op de Zeedijk…wat was het mooi buiten! Ik had een beetje spijt dat ik niet eerder was opgestaan’, schrijft ze.

Actueel

Vrijwilligersprijs nieuwe stijl

DORDRECHT – De jaarlijkse ‘Dag van de Vrijwilliger’, wordt in een nieuwe stijl op 7 december uitgereikt. In december zal wethouder Peter Heijkoop, tijdens een online evenement waaraan alle Dordtenaren kunnen deelnemen, vier vrijwilligersorganisaties in het zonnetje zetten.