Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

29 januari: opruimdag!

Opruimdag in Oud-Krispijn

’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Oud-Krispijn.

Aan de Gouveneurstraat (bij het park) staat woensdag een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is ook een mini-milieustraat voor papier en plastic. Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. ‘Geef het Dordt’ is aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. Zin in een bakkie? Wij zorgen voor koffie en thee.

De opruimdag is een van de acties in West voor een schone wijk met minder zwerfafval. Het Buurt Service Team en HVC maken dagelijks extra ronden. Ze halen zwerfvuil en afval weg dat naast de ondergrondse containers staat. Dit jaar volgen nog meer acties zoals de inzet van extra handhavers. De gemeente werkt samen met de woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie aan een plan om het gedrag van mensen te veranderen. En natuurlijk heeft iedere bewoner een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Kijk voor meer informatie www.dordrecht.nl/schonestad.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Versterking Blauwe brug is klaar

DORDRECHT – Fietsers en wandelaars konden al weer een tijdje gebruik maken van de Blauwe brug over het Wantij. Nu kan ook het overige verkeer er weer over. De brug was enig tijd afgesloten wegens werkzaamheden. De brug is versterkt, zodat hulpdiensten nu in geval van nood de mogelijkheid hebben om de Staart ook via Stadspolders te bereiken. Dat kon eerst alleen via de Baanhoekweg. De nieuwe route loopt via de Stadspolderring, het fietspad langs de spoorbaan, de Wantijdijk, Blauwe brug en het Kors Monsterpad. De afgelopen weken zijn nog wat puntjes op de i gezet en de brandweer heeft de extra aanrijroute naar de Staart-Oost getest. De brug is nu sterk genoeg voor de zwaarste brandweerauto.

Actueel

Heetwaterlekkage in Sterrenburgse flat

DORDRECHT – De brandweer rukte vanmiddag groot uit vanwege de melding van rook in een flatwoning aan de Eisingahof in Sterrenburg. Er bleek bij inspectie geen sprake te zijn van brand. Iemand had bij werkzaamheden op de zesde etage een cv-leiding doorboord. Dat veroorzaakte de rookontwikkeling en tevens een behoorlijke waterschade op onderliggende etages. De lekkage werd snel verholpen.

Actueel

Getuigen gezocht van poging beroving

Een onbekend persoon heeft donderdagavond 27 januari geprobeerd een 54-jarige vrouw te beroven van haar spullen. De politie zoekt getuigen hiervan.