Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

29 januari: opruimdag!

Opruimdag in Oud-Krispijn

’n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Oud-Krispijn.

Aan de Gouveneurstraat (bij het park) staat woensdag een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is ook een mini-milieustraat voor papier en plastic. Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. ‘Geef het Dordt’ is aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. Zin in een bakkie? Wij zorgen voor koffie en thee.

De opruimdag is een van de acties in West voor een schone wijk met minder zwerfafval. Het Buurt Service Team en HVC maken dagelijks extra ronden. Ze halen zwerfvuil en afval weg dat naast de ondergrondse containers staat. Dit jaar volgen nog meer acties zoals de inzet van extra handhavers. De gemeente werkt samen met de woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie aan een plan om het gedrag van mensen te veranderen. En natuurlijk heeft iedere bewoner een eigen rol: ’n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Kijk voor meer informatie www.dordrecht.nl/schonestad.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Dordtse vindingrijkheid: Excelsior-stofzuiger

DORDRECHT – Er zijn verrassende uitvindingen gedaan en er komen vooraanstaande wetenschappers uit Dordrecht. In de tentoonstelling Eureka! in het Hof van Nederland kom je er meer over te weten. Iedere maand lichten we er in deze rubriek één uit.

Actueel

Ook wegdek Groenmarkt en Wijnstraat opgeruwd

DORDRECHT – Nadat in april het wegdek op het Bagijnhof en de Visstraat ruwer is gemaakt, gaat dat nu ook gebeuren op de Groenmarkt en de Wijnstraat, waar bij regen ook hier en daar gladheid ontstaat. Een gespecialiseerd bedrijf begint hier op maandag 24 juni mee. Het werk is naar verwachting tot vrijdag 28 juni klaar. De aannemer werkt van 07.00 tot 16.00 uur. Het behandelen van het wegdek gaat in fases. Wanneer de aannemer aan het werk is, wordt het verkeer omgeleid. Zowel fiets- als autoverkeer kan er niet langs en er geldt een parkeerverbod. Voor hulpdiensten blijft het gebied wel bereikbaar. (Archieffoto: Stolk Fotografie) 

Actueel

Hertjes in Park Merwestein

DORDRECHT – Volop nieuw leven in de hertenweide van Park Merwestein! Maar liefst vijf jonkies zijn er al geboren deze maand. (Foto’s: Stolk Fotografie)