Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

29 januari: opruimdag!

Opruimdag in Oud-Krispijn

‘n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Op woensdag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag in Oud-Krispijn.

Aan de Gouveneurstraat (bij het park) staat woensdag een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is ook een mini-milieustraat voor papier en plastic. Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. ‘Geef het Dordt’ is aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. Zin in een bakkie? Wij zorgen voor koffie en thee.

De opruimdag is een van de acties in West voor een schone wijk met minder zwerfafval. Het Buurt Service Team en HVC maken dagelijks extra ronden. Ze halen zwerfvuil en afval weg dat naast de ondergrondse containers staat. Dit jaar volgen nog meer acties zoals de inzet van extra handhavers. De gemeente werkt samen met de woningcorporaties, Wijk voor Wijk en buurtpreventie aan een plan om het gedrag van mensen te veranderen. En natuurlijk heeft iedere bewoner een eigen rol: ‘n Schone straat … je hebt het zelf in de hand’.

Kijk voor meer informatie www.dordrecht.nl/schonestad.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Nieuwe voorzitter Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden

DORDRECHT – Tijdens de algemene ledenvergadering van Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden (CJBD) is Johan den Houter unaniem als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt Harry Eskes op. In dezelfde vergadering werd aftredend bestuurslid Werner Kelder unaniem herkozen.

Actueel

Dwars door de Nieuwe Dordtse Biesbosch voor De Hoop

DORDRECHT – De eerste tocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen 2020 is op zaterdag 18 april. Wandel mee dwars door de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Er is een tocht van 12 en 13 kilometer. Met deze sponsortocht halen de deelnemers geld op voor kwetsbare vrouwen die hulp krijgen bij De Hoop en Terwille. Inschrijven kan op vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Cultuur

Regionale oorlogsverhalen gezocht voor voorstelling

DORDRECHT – Voor een nieuwe theaterproductie is ToBe op zoek naar ouderen die willen vertellen over hun leven in Dordrecht of omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog of hun (klein)kinderen die dat verhaal willen doen. Op zaterdag 7 maart is er om 14.00 uur een vertelbijeenkomst in het Energiehuis, waar iedereen die een verhaal wil vertellen van harte welkom is. Tijdens de bijeenkomst gaan de ‘verhalenvertellers’ in gesprek met de spelers en Themba Schmitz, de regisseur van de voorstelling.