Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Aanpak veiligheid kruispunt Patersweg-Zuidendijk

De gemeente wil het kruispunt Patersweg-Zuidendijk verbeteren voor fietsers. Door het kruispunt anders in te richten wordt het overzichtelijker en veiliger voor alle verkeer, en voor fietsers in het bijzonder.

Overzichtelijker voor fietsers
Het kruispunt Patersweg-Zuidendijk is
als het gaat om verkeersveiligheid een bekend knelpunt, vooral voor fietsers. Er wordt een verkeersplateau aangelegd dat de snelheid van het autoverkeer afremt en de overgang naar de 30-kilometerzone duidelijker maakt.

De hoofdfietsroute over de Patersweg richting Wielwijk heeft straks voorrang op de kruising met de Zuidendijk. Het ontwerp houdt rekening met de mogelijke latere inrichting van de Patersweg als fietsstraat.
Het ontwerp is in november met omwonenden besproken. 

Geld
De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan; dan is er ook geld voor. Bovendien komt er een
subsidie van de Provincie Zuid-Holland.
Als de raad daarmee instemt, kunnen de werkzaamheden voor de zomer starten en
is het vernieuwde kruispunt in het najaar klaar.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Gratis met pendelbussen naar de kerstmarkt

DORDRECHT – Dat de kerstmarkt in Dordrecht populair is werd vanochtend al snel duidelijk. Parkeerterrein Amstelwijck aan de Laan van Europa stond al snel erg vol. Er vertrekken vanaf die locatie gratis pendelbussen naar de kerstmarkt in het centrum. Morgen zullen deze ook rijden vanaf parkeerplaats Kil 1 en 2. De bussen rijden vandaag tot 22.00 uur. Morgen van 08.30 tot 22.00 uur en zondag van 09.30 tot 20.00 uur. Langs wegen in en rond Dordrecht zijn borden geplaatst die de weg wijzen naar de parkeerterreinen.

Actueel

Gratis met pendelbussen naar de kerstmarkt

DORDRECHT – Dat de kerstmarkt in Dordrecht populair is werd vanochtend al snel duidelijk. Parkeerterrein Amstelwijck aan de Laan van Europa stond al snel erg vol. Er vertrekken vanaf die locatie gratis pendelbussen naar het centrum. Morgen zullen deze ook rijden vanaf parkeerplaats Kil 1 en 2. De bussen rijden vandaag tot 22.00 uur. Morgen van 08.30 tot 22.00 uur en zondag van 09.30 tot 20.00 uur. Langs wegen in en rond Dordrecht zijn borden geplaatst die de weg wijzen naar de parkeerterreinen.

Actueel

VIDEO: Nieuwe bomen in de Museumstraat

DORDRECHT – De wethouders Piet Sleeking en Marco Stam hebben woensdagochtend de eerste nieuwe boom geplant in de Museumstraat. Het afgelopen jaar hebben de Museumstraat, Nieuwstraat en Augustijnenkamp een nieuwe inrichting gekregen waaronder een bestrating met natuursteen, meer ruimte voor voetgangers en minder parkeerplaatsen. Nu dat is afgerond was het tijd om nieuw groen aan te planten.