Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Collecte Oranjefonds

Als sinds enkele jaren doen we met De Buitenwacht mee aan de collecte van het Oranjefonds. Een week lang mogen we dan in de wijk met enkele vrijwilligers de deuren langs om geld op te halen dat we voor de helft vrij mogen besteden aan onze eigen activiteiten. De andere helft is voor het Oranjefonds en wordt gebruikt voor het steunen van goede doelen elders in de provincie. De collecteweek is dit jaar van 22 tot 26 mei en wie mee wil collecteren is van harte welkom om dit te melden bij mij.

Dit jaar biedt het Oranjefonds een aanvullende mogelijkheid om te collecteren en wel online. Daar heb ik voor De Buitenwacht een pagina op aangemaakt en zo kunt een donatie doen zonder dat je toevallig in de wijk woont. Ook hier geldt dat de helft van uw donatie voor De Buitenwacht is, en de andere helft voor het steunen van overige goede doelen in de provincie door het Oranjefonds.

Bij uw donatie vanaf € 20,- ontvangt u een dinercheque voor een driegangen diner in ons eethuis op donderdagavond. Via onderstaande link komt u terecht bij de online collecte:

https://zuid-holland.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-de-buitenwacht?utm_source=kentaa&utm_medium=email-share&utm_campaign=oranje-fonds-collecte-online

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Het Hof maakt zich op voor Ode aan de Synode

DORDRECHT – Op het plein van het Hof van Nederland staat opeens een tijdelijk bouwwerk. Het heeft alles te maken met de herdenking van de Synode van Dordrecht die 400 jaar geleden plaatsvond. In de container komt een robotarm te staan. Koning Willem-Alexander zet hem op 10 november aan zijn werk: in negen maanden tijd de Statenbijbel kalligraferen. Er moet nog heel wat werk verricht worden voordat de robotarm aan het werk kan. De container werd eerder deze maand casco afgeleverd.

Cultuur

Bandjes voor beestjes

DORDRECHT – Bandjes die belangeloos optreden voor een goed doel. Dat is al tien jaar het concept van Goodwill Concerts. Vanwege die mijlpaal pakken Joop Vastenhoud en zijn organisatie extra uit tijdens het door hen georganiseerde Roots To The Blues Festival op zondag 21 oktober.

Actueel

Han Klinkhamer en Marja de Raadt exposeren in Pictura

DORDRECHT – In Pictura aan de Voorstraat 190-192 is tot en met 4 november de tentoonstelling ‘’IN THE PICTURE’’ te zien. Han Klinkhamer en Marja de Raadt tonen schilderijen en tekeningen.