Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Collecte Oranjefonds

Als sinds enkele jaren doen we met De Buitenwacht mee aan de collecte van het Oranjefonds. Een week lang mogen we dan in de wijk met enkele vrijwilligers de deuren langs om geld op te halen dat we voor de helft vrij mogen besteden aan onze eigen activiteiten. De andere helft is voor het Oranjefonds en wordt gebruikt voor het steunen van goede doelen elders in de provincie. De collecteweek is dit jaar van 22 tot 26 mei en wie mee wil collecteren is van harte welkom om dit te melden bij mij.

Dit jaar biedt het Oranjefonds een aanvullende mogelijkheid om te collecteren en wel online. Daar heb ik voor De Buitenwacht een pagina op aangemaakt en zo kunt een donatie doen zonder dat je toevallig in de wijk woont. Ook hier geldt dat de helft van uw donatie voor De Buitenwacht is, en de andere helft voor het steunen van overige goede doelen in de provincie door het Oranjefonds.

Bij uw donatie vanaf € 20,- ontvangt u een dinercheque voor een driegangen diner in ons eethuis op donderdagavond. Via onderstaande link komt u terecht bij de online collecte:

https://zuid-holland.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-de-buitenwacht?utm_source=kentaa&utm_medium=email-share&utm_campaign=oranje-fonds-collecte-online

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Nationale karaokefinale Bij Berry

DORDRECHT – In feestcafé Bij Berry, op het terrein van Skicentrum Drechtsteden aan de Vogelaarsweg, werd zondag voor het eerst het nationale Euroke-festival gehouden. Twintig karaokezangers en zangeressen bepaalden zingend wie in mei Nederland gaat vertegenwoordigen in Griekenland tijdens Euroke 2018.

Actueel

Cornelis de Witt heeft een feestmuts op

DORDRECHT – De gebroeders De Witt op de Visbrug zijn al helemaal in de stemming voor Koningsdag. Cornelis de Witt heeft vast zijn oranje feestmuts opgezet.

Actueel

Binnenstad wordt filmset

DORDRECHT – Sinds zaterdag wordt rondom het Stadhuis en de Grotekerksbuurt gewerkt aan de opbouw van de filmset van een internationale productie over meestervervalser Han van Meegeren. De opnames vinden dinsdag en woensdag plaats.