Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De bloei van Krispijn

Aan de Patersweg worden 76 huizen gebouwd. Het nieuwbouwproject ging deze week van start met een kerstlichtjestocht door Krispijn, waar ruim honderd kinderen en hun ouders aan deelnamen. De tocht eindigde op de plek waar het bouwbord werd onthuld.

Wethouder Rinette Reynvaan onthulde het bouwbord aan de Patersweg en deed dat samen met Peter Kwaak, voorzitter winkeliersvereniging Krispijn en Hein Trebbe van bouwbedrijf Trebbe. Het nieuwbouwproject voor de 76 woningen heet De Bloei van Krispijn. Tegelijk met de onthulling ging ook de website in de lucht.

Kopen en huren

Die 76 huizen zijn ruime eengezinswoningen, de helft koopwoningen met vijf slaapkamers en de andere helft vrije sector huurwoningen. De koopwoningen worden duurzaam gebouwd. Ze hebben drie etages en een grote zonnige tuin.

Huis en hof

Het project krijgt groene binnenhoven die gemeenschappelijk eigendom worden. Ze bieden voldoende privé- en bezoekers parkeerplaatsen. In elk hof komt een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De verkoop van de huizen is in handen van OZP Makelaars en Waltmann Makelaars.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Nationale karaokefinale Bij Berry

DORDRECHT – In feestcafé Bij Berry, op het terrein van Skicentrum Drechtsteden aan de Vogelaarsweg, werd zondag voor het eerst het nationale Euroke-festival gehouden. Twintig karaokezangers en zangeressen bepaalden zingend wie in mei Nederland gaat vertegenwoordigen in Griekenland tijdens Euroke 2018.

Actueel

Cornelis de Witt heeft een feestmuts op

DORDRECHT – De gebroeders De Witt op de Visbrug zijn al helemaal in de stemming voor Koningsdag. Cornelis de Witt heeft vast zijn oranje feestmuts opgezet.

Actueel

Binnenstad wordt filmset

DORDRECHT – Sinds zaterdag wordt rondom het Stadhuis en de Grotekerksbuurt gewerkt aan de opbouw van de filmset van een internationale productie over meestervervalser Han van Meegeren. De opnames vinden dinsdag en woensdag plaats.