Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De bloei van Krispijn

Aan de Patersweg worden 76 huizen gebouwd. Het nieuwbouwproject ging deze week van start met een kerstlichtjestocht door Krispijn, waar ruim honderd kinderen en hun ouders aan deelnamen. De tocht eindigde op de plek waar het bouwbord werd onthuld.

Wethouder Rinette Reynvaan onthulde het bouwbord aan de Patersweg en deed dat samen met Peter Kwaak, voorzitter winkeliersvereniging Krispijn en Hein Trebbe van bouwbedrijf Trebbe. Het nieuwbouwproject voor de 76 woningen heet De Bloei van Krispijn. Tegelijk met de onthulling ging ook de website in de lucht.

Kopen en huren

Die 76 huizen zijn ruime eengezinswoningen, de helft koopwoningen met vijf slaapkamers en de andere helft vrije sector huurwoningen. De koopwoningen worden duurzaam gebouwd. Ze hebben drie etages en een grote zonnige tuin.

Huis en hof

Het project krijgt groene binnenhoven die gemeenschappelijk eigendom worden. Ze bieden voldoende privé- en bezoekers parkeerplaatsen. In elk hof komt een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De verkoop van de huizen is in handen van OZP Makelaars en Waltmann Makelaars.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Dordtse vindingrijkheid: Excelsior-stofzuiger

DORDRECHT – Er zijn verrassende uitvindingen gedaan en er komen vooraanstaande wetenschappers uit Dordrecht. In de tentoonstelling Eureka! in het Hof van Nederland kom je er meer over te weten. Iedere maand lichten we er in deze rubriek één uit.

Actueel

Ook wegdek Groenmarkt en Wijnstraat opgeruwd

DORDRECHT – Nadat in april het wegdek op het Bagijnhof en de Visstraat ruwer is gemaakt, gaat dat nu ook gebeuren op de Groenmarkt en de Wijnstraat, waar bij regen ook hier en daar gladheid ontstaat. Een gespecialiseerd bedrijf begint hier op maandag 24 juni mee. Het werk is naar verwachting tot vrijdag 28 juni klaar. De aannemer werkt van 07.00 tot 16.00 uur. Het behandelen van het wegdek gaat in fases. Wanneer de aannemer aan het werk is, wordt het verkeer omgeleid. Zowel fiets- als autoverkeer kan er niet langs en er geldt een parkeerverbod. Voor hulpdiensten blijft het gebied wel bereikbaar. (Archieffoto: Stolk Fotografie) 

Actueel

Hertjes in Park Merwestein

DORDRECHT – Volop nieuw leven in de hertenweide van Park Merwestein! Maar liefst vijf jonkies zijn er al geboren deze maand. (Foto’s: Stolk Fotografie)