Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Durf ook te dromen over Sportcomplex Patersweg

Op donderdagavond 1 juni organiseert OKBZ een bijeenkomst over de toekomstige invulling van het  Sportcomplex Patersweg. Deze bijeenkomst is in Koloriet en begint om 19.30 uur. Denk en droom je mee?

Waarom deze bijeenkomst?
De sportclub Movado gaat naar een ander terrein. Zodoende komt het sportcomplex vrij en kan het terrein nuttig zijn voor allerlei activiteiten voor de wijk.

Keuze voorlopige ideeën
“Er zijn drie voorlopige droombeelden hoe we het terrein – circa 4 hectare groot – kunnen inrichten en gebruiken als bewoners. Dit varieert van een hele groene inrichting, een vrij toegankelijk terrein tot ‘parktuin’ naar het voorbeeld van New York”, vertelt Wim Roodhuizen van de OKBZ, Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie. “We willen graag een keuze maken uit deze droombeelden en afspreken hoe we verder gaan.”

Voorlopige afspraken met de gemeente
Met de gemeente, eigenaar van het terrein, zijn voorlopige afspraken gemaakt. Deze komen er op neer dat het terrein tenminste vijf jaar beschikbaar is voor de wijk en we er zelf activiteiten op kunnen organiseren. We gaan graag met iedereen in de wijk in gesprek over de keuzes uit de voorlopige ideeën en hoe we samen van dit sportterrein het kloppend hart van Krispijn kunnen maken.”

Kom ook 1 juni naar Koloriet!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Een prachtige zonsondergang tegen een heldere avondlucht, vastgelegd door Hannie Schuller op de Tongplaat. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Minister De Jonge bezoekt Parkhuis

DORDRECHT – Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht vanmiddag een werkbezoek aan Het Parkhuis. De hoofdlocatie van de Dordtse zorgorganisatie is zwaar getroffen door het coronavirus. Meer dan de helft van de 190 bewoners is besmet geraakt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bestelwagen uitgebrand op Colijnstraat

DORDRECHT – Een bestelwagen die geparkeerd stond op de Colijnstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig in vlammen opgegaan. De brandweer werd om iets na twee uur gealarmeerd. De politie verrichtte vandaag onderzoek naar de oorzaak van de brand. (Foto’s: Thymen Stolk)