Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Durf ook te dromen over Sportcomplex Patersweg

Op donderdagavond 1 juni organiseert OKBZ een bijeenkomst over de toekomstige invulling van het  Sportcomplex Patersweg. Deze bijeenkomst is in Koloriet en begint om 19.30 uur. Denk en droom je mee?

Waarom deze bijeenkomst?
De sportclub Movado gaat naar een ander terrein. Zodoende komt het sportcomplex vrij en kan het terrein nuttig zijn voor allerlei activiteiten voor de wijk.

Keuze voorlopige ideeën
“Er zijn drie voorlopige droombeelden hoe we het terrein – circa 4 hectare groot – kunnen inrichten en gebruiken als bewoners. Dit varieert van een hele groene inrichting, een vrij toegankelijk terrein tot ‘parktuin’ naar het voorbeeld van New York”, vertelt Wim Roodhuizen van de OKBZ, Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie. “We willen graag een keuze maken uit deze droombeelden en afspreken hoe we verder gaan.”

Voorlopige afspraken met de gemeente
Met de gemeente, eigenaar van het terrein, zijn voorlopige afspraken gemaakt. Deze komen er op neer dat het terrein tenminste vijf jaar beschikbaar is voor de wijk en we er zelf activiteiten op kunnen organiseren. We gaan graag met iedereen in de wijk in gesprek over de keuzes uit de voorlopige ideeën en hoe we samen van dit sportterrein het kloppend hart van Krispijn kunnen maken.”

Kom ook 1 juni naar Koloriet!

Nieuws van dordtcentraal.

112-nieuws

Politie vraagt aandacht voor zaak bewusteloze vrouw Rozenhof

DORDRECHT – Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van RTV Rijnmond, besteedt vanavond aandacht aan de zaak van de bewusteloze vrouw die in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart in het parkje op de Rozenhof in Dordrecht werd aangetroffen. De politie wil onder meer weten wie de vrouw in de periode ervoor gezien heeft in het gezelschap van twee mannen. De vrouw werd ter plekke geopereerd. Ze heeft het overleefd, maar ze heeft nog geen verklaring af kunnen leggen, meldt de politie, die vooralsnog niet uitgaat van een misdrijf. De tv-uitzending op Rijnmond begint om 17.15 uur. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Cultuur

Alisa van Dijk ontvangt stadsorganist van Rotterdam in serie Kapelconcerten

DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 25 maart is het derde in de serie Kapelconcerten van de Dordtse violiste Alisa van Dijk, deze keer in samenspel met toporganist Adriaan Hoek. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen en in 2018 drie eerste prijzen op internationale orgelconcoursen. In 2019 heeft hij ook nog drie internationale prijzen gewonnen in de USA en Italië. Hij is de stadsorganist van Rotterdam en de vaste bespeler van onder andere het grote Doelenorgel. Alisa van Dijk is cum laude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Tijdens dit concert in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht, brengen zij een afwisselend en feestelijk programma met werken van onder andere J.S. Bach (sonate BWV 1017 voor viool en basso continuo) en Josef Rheinberger (Sechs Stücke Op. 150 voor viool en orgel). Na afloop is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. Aanvang: 15.30 uur. Deur open: 15.00 uur. Toegang: 10 euro, kinderen tot en met 15 jaar: gratis.

Actueel

Bushalte Spuiboulevard verhuist naar Johan de Wittstraat

DORDRECHT – De bushalte voor het oude ANWB-pand aan de Spuiboulevard wordt verplaatst. De halte gaat het hoekje om naar de Johan de Wittstraat. Half mei start de bouw van de nieuwe bushalte. Deze is vanaf half juni in gebruik.