Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Durf ook te dromen over Sportcomplex Patersweg

Op donderdagavond 1 juni organiseert OKBZ een bijeenkomst over de toekomstige invulling van het  Sportcomplex Patersweg. Deze bijeenkomst is in Koloriet en begint om 19.30 uur. Denk en droom je mee?

Waarom deze bijeenkomst?
De sportclub Movado gaat naar een ander terrein. Zodoende komt het sportcomplex vrij en kan het terrein nuttig zijn voor allerlei activiteiten voor de wijk.

Keuze voorlopige ideeën
“Er zijn drie voorlopige droombeelden hoe we het terrein – circa 4 hectare groot – kunnen inrichten en gebruiken als bewoners. Dit varieert van een hele groene inrichting, een vrij toegankelijk terrein tot ‘parktuin’ naar het voorbeeld van New York”, vertelt Wim Roodhuizen van de OKBZ, Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie. “We willen graag een keuze maken uit deze droombeelden en afspreken hoe we verder gaan.”

Voorlopige afspraken met de gemeente
Met de gemeente, eigenaar van het terrein, zijn voorlopige afspraken gemaakt. Deze komen er op neer dat het terrein tenminste vijf jaar beschikbaar is voor de wijk en we er zelf activiteiten op kunnen organiseren. We gaan graag met iedereen in de wijk in gesprek over de keuzes uit de voorlopige ideeën en hoe we samen van dit sportterrein het kloppend hart van Krispijn kunnen maken.”

Kom ook 1 juni naar Koloriet!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Duiker in Zeedijk start van Project Waterkraan

DORDRECHT – Schoon water in vijvers en sloten van Sterrenburg tot aan het Wantij: dat is het doel van het Project Waterkraan. Het project is een samenwerking tussen het waterschap Hollandse Delta en de gemeente. Binnenkort tekenen zij een convenant voor de uitvoering die waarschijnlijk enkele jaren gaat duren. De doorbraak van de Zeedijk op de hoek van de Schenkeldijk en Oude Veerweg is het startpunt van het project. Hier wordt momenteel een grote duiker gemaakt die het water vanaf de Nieuwe Merwede gemakkelijker naar het Wantij kan leiden. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Populaire Tasty Walk nu ook in Dordrecht

DORDRECHT – Wandelen door de stad en onderweg van lekkere hapjes genieten. Deze nieuwe manier van uit eten gaan, de Tasty Walk, is al een tijdje erg populair in een aantal steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Gouda. Vanaf aankomend weekend kun je Tasty Walk ook in Dordrecht gaan doen.(Archiefoto: Thymen Stolk)

Actueel

Vrienden Dordrechts Museum richten restauratiefonds op

DORDRECHT – De Vereniging Dordrechts Museum heeft onlangs een restauratiefonds opgericht om bij te dragen aan het behoud van een van Nederlands oudste museale collecties. Dankzij het VDM-Restauratiefonds kan het schilderij ‘De aanbidding van de herders’ van Benjamin Gerritsz. Cuyp (rond 1635) worden hersteld. Het werk is flink aangetast, maar door een bijdrage uit het fonds kan het straks in perfecte staat worden getoond aan het publiek.