Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Durf ook te dromen over Sportcomplex Patersweg

Op donderdagavond 1 juni organiseert OKBZ een bijeenkomst over de toekomstige invulling van het  Sportcomplex Patersweg. Deze bijeenkomst is in Koloriet en begint om 19.30 uur. Denk en droom je mee?

Waarom deze bijeenkomst?
De sportclub Movado gaat naar een ander terrein. Zodoende komt het sportcomplex vrij en kan het terrein nuttig zijn voor allerlei activiteiten voor de wijk.

Keuze voorlopige ideeën
“Er zijn drie voorlopige droombeelden hoe we het terrein – circa 4 hectare groot – kunnen inrichten en gebruiken als bewoners. Dit varieert van een hele groene inrichting, een vrij toegankelijk terrein tot ‘parktuin’ naar het voorbeeld van New York”, vertelt Wim Roodhuizen van de OKBZ, Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie. “We willen graag een keuze maken uit deze droombeelden en afspreken hoe we verder gaan.”

Voorlopige afspraken met de gemeente
Met de gemeente, eigenaar van het terrein, zijn voorlopige afspraken gemaakt. Deze komen er op neer dat het terrein tenminste vijf jaar beschikbaar is voor de wijk en we er zelf activiteiten op kunnen organiseren. We gaan graag met iedereen in de wijk in gesprek over de keuzes uit de voorlopige ideeën en hoe we samen van dit sportterrein het kloppend hart van Krispijn kunnen maken.”

Kom ook 1 juni naar Koloriet!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Grasmat Wantijpark kan ‘festivalbreak’ gebruiken

DORDRECHT – De rust is wedergekeerd in het Wantijpark. Na een zeer succesvol festivalweekend wordt alles weer opgebroken. Het grote grasveld in het park heeft er wel eens mooier bijgelegen. Live At Wantij en Wantijpop trokken duizenden bezoekers naar het park. Daarnaast was de grasmat door hevige regenval, in de nacht van vrijdag op zaterdag, behoorlijk doorweekt geraakt. De mat heeft een maandje de tijd om te herstellen. Op maandag 15 juli trapt Wild Romance de Palm Parkies-avonden in het Wantijpark af.

Actueel

Weer autobranden

DORDRECHT – De brandweer kon van het weekend weer uitrukken voor een autobrand. Aan de Rijksstraatweg brandden in de nacht van zaterdag op zondag twee auto’s uit. Op zondagochtend werden de wagens door de politie onderzocht en werd er een buurtonderzoek gehouden. De politie komt graag in contact met getuigen. Vorige week vonden er ook al verschillende autobranden plaats.

Actueel

VIDEO: Hardlopen voor goed doel

DORDRECHT – Om geld in te zamelen voor het project Kids For Cape Town werden zaterdag de hardloopschoenen aangetrokken. Dominee Paul Wansink van de Grote Kerk gemeente Dordrecht rende de lange route van 37 kilometer. De jongeren die volgend jaar naar Zuid-Afrika afreizen, liepen in het centrum meerdere rondes van 2 kilometer. Er zullen nog veel meer activiteiten worden georganiseerd om het benodigde bedrag van 60.000 euro bijeen te brengen. Meer informatie via www.kidsforcapetown.nl.