Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Durf ook te dromen over Sportcomplex Patersweg

Op donderdagavond 1 juni organiseert OKBZ een bijeenkomst over de toekomstige invulling van het  Sportcomplex Patersweg. Deze bijeenkomst is in Koloriet en begint om 19.30 uur. Denk en droom je mee?

Waarom deze bijeenkomst?
De sportclub Movado gaat naar een ander terrein. Zodoende komt het sportcomplex vrij en kan het terrein nuttig zijn voor allerlei activiteiten voor de wijk.

Keuze voorlopige ideeën
“Er zijn drie voorlopige droombeelden hoe we het terrein – circa 4 hectare groot – kunnen inrichten en gebruiken als bewoners. Dit varieert van een hele groene inrichting, een vrij toegankelijk terrein tot ‘parktuin’ naar het voorbeeld van New York”, vertelt Wim Roodhuizen van de OKBZ, Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie. “We willen graag een keuze maken uit deze droombeelden en afspreken hoe we verder gaan.”

Voorlopige afspraken met de gemeente
Met de gemeente, eigenaar van het terrein, zijn voorlopige afspraken gemaakt. Deze komen er op neer dat het terrein tenminste vijf jaar beschikbaar is voor de wijk en we er zelf activiteiten op kunnen organiseren. We gaan graag met iedereen in de wijk in gesprek over de keuzes uit de voorlopige ideeën en hoe we samen van dit sportterrein het kloppend hart van Krispijn kunnen maken.”

Kom ook 1 juni naar Koloriet!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Zomaar een mooi plaatje in de Nieuwe Dordtse Biesbosch’, schrijft Lia van Wingerden bij haar foto. Zeg maar gerust heel mooi! 

Actueel

Opnieuw snelheidsbekeuringen op Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagavond opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur bij een personenauto en 69 bij een snorscooter. Het rijbewijs van de scooterbestuurder is ingevorderd, de scooter krijgt een zogenaamde WOK-melding. Er werd bij de controle ook een bon uitgeschreven voor het rijden in de auto met mobiele telefoon in hand.

Actueel

Sinterklaas theatershow in 2020 weer terug!

DORDRECHT – Vier jaar lang op rij hebben Remy Dik en Chris Hoogerwaard een fantastische show geproduceerd in theater Kunstmin. Vorig jaar is door diverse redenen het besluit genomen om het lustrum, de 5de editie, uit te stellen naar 2020.Op zondag 29 november 2020 komen alle acteurs, de fantastische Pietenband en de dansers weer terug in een heel erg spannend verhaal. ( Archieffoto: Thymen Stolk )