Voor en door buurtbewoners.

internationale-dag-buitenwacht-2016-jeroen-niemeijer-11

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – De lezersfoto’s die de redactie van Dordt Centraal ontvangt zijn stuk voor stuk mooie, schattige en bijzondere plaatjes, zoals deze van Hanno van den Dool. ‘Wat leuk dat we dit in de Dordtse natuur tegen kunnen komen!’, schrijft hij bij de foto.

Actueel

Kruising Singel – Johan de Wittstraat heringericht

DORDRECHT – Dat is even wennen. De kruising Singel – Stationsweg – Johan de Wittstraat is aangepast. Auto’s kunnen niet meer van de Nicolaas Maessingel naar de Albert Cuypsingel oversteken en andersom. Fietsers en voetgangers kunnen dat wel. De verkeerslichten zijn inmiddels ook verdwenen. De aanpassing van de kruising is onderdeel van het verkeerplan Spuiboulevard en omgeving. Meer informatie over dit plan is te vinden op dordrecht.nl/verkeerspuiboulevard.

Actueel

Politiek Gezien

Ben Corino doet verslag vanuit de lokale en regionale politiek.

12 mei is al sinds jaar en dag de Dag van de Verpleging, een herinnering aan de legendarische Florence Nightingale. Deze veelzijdige vrouw is vooral bekend geworden als de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Zij maakte naam als Lady with the lamp tijdens de Krimoorlog (1853-1856) waar zij de verzorging van de gewonde Britse soldaten organiseerde. Door haar inzet en haar organisatietalent legde zij de basis voor de hedendaagse verpleging en verpleegkundigen. In de huidige COVID-19 crisis ervaren wij allemaal hoe belangrijk goed opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden voor onze gezondheidszorg zijn. Dag en nacht zijn zij in de weer op de Intensive Care afdelingen, eerste hulpposten, ambulances om in deze tijd de hooggekwalificeerde zorg te bieden in de strijd tegen corona.