Voor en door buurtbewoners.

internationale-dag-buitenwacht-2016-jeroen-niemeijer-12

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Legends en Rebellen spelen benefietwedstrijd voor aardbevingsslachtoffers

DORDRECHT – In het stadion aan de Krommedijk spelen de FC Dordrecht Legends zondag 24 september een benefietwedstrijd tegen FC de Rebellen. Het doel van deze wedstrijd is geld inzamelen voor de slachtoffers van de recente aardbevingen in Turkije, Syrië en Marokko.

Actueel

Onthulling op Essenhof van het Gijs van Bemmelenpad

DORDRECHT – Op de algemene begraafplaats Essenhof werd vrijdag het straatnaambordje onthuld met de naam van politieman en verzetsstrijder Gijsbertus Gerardus (Gijs) van Bemmelen (1898-1944). De gemeente heeft ervoor gekozen om een aantal paden op de begraafplaats namen te geven die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog. Na de onthulling van paden die herinneren aan rabbijn Katan, koerierster Lenie Dicke en Leendert Keesmaat van de Geuzengroep vond de vierde onthulling plaats in het jaar dat Gijs van Bemmelen 125 jaar geleden werd geboren. Het bordje moet nog wel vervangen worden door een goede versie, want er staan twee taalfouten op. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Politiek Gezien: Inspraak achteraf

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag vanuit de lokale en regionale politiek. Deze week over het Binnenstadsbedrijf, bedoeld om de Dordtse binnenstad, in goed overleg met alle betrokkenen, een kwaliteitsimpuls te geven.