Voor en door buurtbewoners.

internationale-dag-buitenwacht-2016-jeroen-niemeijer-9

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Concert aan Huis in teken Tsjechische romantiek

DORDRECHT – Op Damiatebolwerk 2 in Dordrecht vindt zondag 28 augustus  het volgende concert plaats in de serie Concert aan Huis. Aanvang 15.00 uur, inloop 14.30 uur. The Hague String Trio (Justyna Briefjes-viool, Julia Dinerstein-altviool, Miriam Kirby-cello) speelt met pianiste Ksenia Kouzmenko het programma ‘Tsjechische romantiek’. Het concert opent met pianosolostukken van Novák, een talentvolle leerling van Dvořák. Dvořák werd voor de ruim 30 jaar jongere Suk een leermeester, mentor en tevens schoonvader. Onder zijn begeleiding schreef Suk zijn eerste pianokwartet, tevens opus 1. Tot slot hoort klinkt het tweede en laatste pianokwartet van Dvořák zelf, geschreven in ruim een maand tijd, en tot op heden een van de meest geliefde kamermuziekwerken. Na het concert kunnen bezoekers u onder het genot van een drankje met elkaar napraten. De toegang bedraagt 30 euro, inclusief consumpties. Reserveren kan via mckaptein@planet.nl of 06-22977189 (Mary Kaptein).

Actueel

Lezersfoto: Swingend laatste maandagavondconcert

DORDRECHT – René Kamps genoot gisteren erg van het spetterende optreden van Jared Grant bij Brand Parkies. ‘Met zijn groovy stem en beweeglijke lichaam maakte hij er een onvergetelijke avond van’, schrijft de maker van deze foto. Het was al weer het laatste in een reeks van zes zomerse maandagavondconcerten. 

Actueel

Bewonersgroep verzet zich tegen ‘klimaatblunder’ gemeente

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht staat op het punt een klimaatblunder van jewelste te begaan door 120 volgroeide bomen te kappen in het Weizigtpark. Dat vinden de bewonersgroep Natuurlijk Weizigt en de inmiddels ruim 1.500 ondertekenaars van de online petitie tegen de bomenkap.