Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Groeituinen en inloop Patersweg starten maandelijkse kookworkshop voor kinderen

De Groeituinen en de Inloop Patersweg starten vanaf 4 juli met een maandelijkse kinder-kookworkshop. Met de deelnemende kinderen wordt iedere eerste woensdag van de maand een gerechtje gemaakt dat ze kunnen proeven en eventueel mee naar huis kunnen nemen. Als iets gemaakt wordt met ingrediënten uit de moestuin, mogen de kinderen zelf de benodigde groente of fruit oogsten. De kinder-kookworkshop is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, start om 14:00 uur en is om 16:30 uur weer afgelopen. Voor de eerste editie kunnen kinderen zich tot en met zondag 1 juli aanmelden op De.Groeituinen@gmail.com

De sociale moestuin van de Groeituinen op de Patersweg, gestart in 2014, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Wat veel mensen niet weten, is dat Groeituinen – die eind 2017 de moestuin moest ontruimen omdat op de grond nieuwe huizen gaan worden gebouwd – een doorstart maakt op Patersweg 53. Daar is dit voorjaar gestart met de aanleg van een nieuwe moestuin. Deze is weliswaar een stuk kleiner dan de vorige, maar wijkbewoners uit Oud-Krispijn, Crabbehof en daarbuiten zijn nog steeds van harte welkom om mee te komen helpen! Door het samen met buurtbewoners werken in de tuin groeien niet alleen de planten, maar ook de mensen. Bovendien zijn op de Patersweg 53 nog meer activiteiten waaraan kan worden deelgenomen.

Zo is er de Inloop Patersweg. Deze Inloop is een ontmoetingsplaats voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje, activiteit of gewoon nieuwe contacten wil leggen. Er wordt samen gewandeld, er kan op sommige dagen – tegen een kleine vergoeding – samen ontbeten, geluncht of gedineerd worden en er zijn diverse andere activiteiten. Net als in de moestuin, is ook hier iedereen – ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, religie, seksuele voorkeur, beperking of wat voor onderscheid dan ook – van harte welkom.

Juist vanwege deze gezamenlijke visie, die door iedere organisatie die op Patersweg 53 een ruimte huurt wordt gedeeld, slaan de Groeituinen en de Inloop nu de handen ineen voor deze leuke activiteit voor kinderen. Kinderen leren gezond en lekker voedsel maken met leeftijdsgenootjes uit eigen wijk of stad met wie ze anders niet altijd in aanraking zouden komen. En het brengt extra gezelligheid op locatie. Zo blijft iedereen groeien!

Wie meer informatie wil of vragen heeft over de workshop, is op vrijdag 29 juni a.s. vanaf 14:30 uur van harte welkom tijdens de Open Dag van de Groeituinen of kan contact opnemen met Nienke Blauw (Groeituinen) of Christine Faas (Inloop) via de.groeituinen@gmail.com

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Dordt Centraal Vakantiespel volgende week van start

Het Dordt Centraal Vakantiespel gaat volgende week weer van start. Er zijn mooie prijzen te winnen. …

Politieberichten

Vrachtwagen vast in binnenstad

DORDRECHT – Een vrachtwagenchauffeur is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli met zijn vrachtwagen van 18 meter lang vast komen te zitten in de Dordtse binnenstad. Volgens de politie koos de chauffeur voor een andere route vanwege de afsluiting van de N3 richting Papendrecht.

Actueel

Man ernstig gewond na mishandeling Dordts caféLaatste update:

Dordrecht – Een 42-jarige Dordtenaar raakte zaterdagochtend ernstig gewond aan zijn gezicht bij een ruzie in een café aan de Dordtse Voorstraat.