Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Klus aanmelden Heel Dordrecht Doet 29 juni 2017

Op donderdag 29 juni 2017 is het weer Heel Dordrecht Doet, door medewerkers van gemeente Dordrecht. Meer nieuws staat op de site van Dordt aan Zet. Bijvoorbeeld over hoe organisaties klussen kunnen aanmelden voor dit jaar.

Die middag – donderdag 29 juni 2017 – staat volledig in het teken van klussen in de stad, samen met inwoners en organisaties die zich inzetten om van Dordrecht die mooie en fijne stad te maken om te wonen en werken.  “Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen wij, medewerkers van de gemeente Dordrecht, onze handen en hersenen beschikbaar om eens op een andere manier met Dordrecht en Dordtenaren aan de slag te gaan. Want we hebben veel kwaliteiten in huis en dat laten we graag zien”, zo is te lezen op de website van Dordt aan Zet. Veel is mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus (opknappen, uitzoeken, inrichten, enzovoorts) tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties (publiciteit verbeteren, vrijwilligers werven, samenwerking versterken, een bestuursprobleem oppakken, enzovoorts).

Een klus aanmelden

De eerste klussen zijn al weer binnen. Ook een klus aanmelden? Kijk even op http://tinyurl.com/HDDklus om aan te melden (graag voor 15 mei).

Meer weten? 

Je kunt mailen naar heeldordrechtdoet@dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Een prachtige zonsondergang tegen een heldere avondlucht, vastgelegd door Hannie Schuller op de Tongplaat. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Minister De Jonge bezoekt Parkhuis

DORDRECHT – Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht vanmiddag een werkbezoek aan Het Parkhuis. De hoofdlocatie van de Dordtse zorgorganisatie is zwaar getroffen door het coronavirus. Meer dan de helft van de 190 bewoners is besmet geraakt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bestelwagen uitgebrand op Colijnstraat

DORDRECHT – Een bestelwagen die geparkeerd stond op de Colijnstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig in vlammen opgegaan. De brandweer werd om iets na twee uur gealarmeerd. De politie verrichtte vandaag onderzoek naar de oorzaak van de brand. (Foto’s: Thymen Stolk)