Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Klus aanmelden Heel Dordrecht Doet 29 juni 2017

Op donderdag 29 juni 2017 is het weer Heel Dordrecht Doet, door medewerkers van gemeente Dordrecht. Meer nieuws staat op de site van Dordt aan Zet. Bijvoorbeeld over hoe organisaties klussen kunnen aanmelden voor dit jaar.

Die middag – donderdag 29 juni 2017 – staat volledig in het teken van klussen in de stad, samen met inwoners en organisaties die zich inzetten om van Dordrecht die mooie en fijne stad te maken om te wonen en werken.  “Onder het motto Heel Dordrecht Doet stellen wij, medewerkers van de gemeente Dordrecht, onze handen en hersenen beschikbaar om eens op een andere manier met Dordrecht en Dordtenaren aan de slag te gaan. Want we hebben veel kwaliteiten in huis en dat laten we graag zien”, zo is te lezen op de website van Dordt aan Zet. Veel is mogelijk, als er maar meerwaarde is voor de Dordtse samenleving. Dat kan variëren van een praktische klus (opknappen, uitzoeken, inrichten, enzovoorts) tot het meedenken over vraagstukken die spelen in wijken of bij organisaties (publiciteit verbeteren, vrijwilligers werven, samenwerking versterken, een bestuursprobleem oppakken, enzovoorts).

Een klus aanmelden

De eerste klussen zijn al weer binnen. Ook een klus aanmelden? Kijk even op http://tinyurl.com/HDDklus om aan te melden (graag voor 15 mei).

Meer weten? 

Je kunt mailen naar heeldordrechtdoet@dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Het grote Sinterklaasfeest een groot succes

DORDRECHT – De eerste editie van het grote Sinterklaasfeest, die op de Sportboulevard werd gehouden, was zondagmiddag een groot succes. Jong en oud genoten van de voorstelling vol muziek en dans. Uiteraard was Sinterklaas van de partij en had hij, naast heel veel Pieten, ook onder andere Monique Smit meegenomen. Volgend jaar wordt het grote Sinterklaasfeest weer georganiseerd. Deze week wordt de datum bekend gemaakt.

Actueel

Pietenspektakel op Statenplein

DORDRECHT – Op de koopzondag op 24 november zal het winkelgebied rond het Statenplein in het teken staan van het Sinterklaasfeest. Pieten zullen de boel flink op zijn kop zetten. Ze komen met een flinke club: een ballonpiet, een skatepiet, een taaitaaipiet en nog veel meer pieten zullen aanwezig zijn. Alle loslopende roetveegpieten zullen in goede banen worden geleid door een heuse fanfare-Pietenband, die de leukste Sinterklaashits speelt.

Actueel

Op de foto met Sint én burgemeester

DORDRECHT – ‘Wat een mooi moment voor mijn dochter tijdens de intocht!’, aldus een enthousiaste Reina Schenkel. ‘Burgemeester Kolff liep met Sinterklaas mee langs de rijen wachtende kinderen aan de kant. Bij mijn dochter Sifra nam burgemeester Kolff de tijd om te vragen hoe ze heet en haar pietenoutfit te bewonderen. Om vervolgens voor haar te vragen aan Sinterklaas of ze met hem op de foto mocht. En dat mocht. Dus snel achter het dranghek vandaan voor een prachtige foto met Sint én de burgemeester! Hoe uniek is zo’n kiekje? We hebben opnieuw genoten. Wat was het weer een feest: de intocht in Dordrecht!’