Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kraampje huren voor op de Oranjemarkt Koningsdag

Heb je oude spullen die niet meer worden gebruikt en maar op zolder blijven liggen? Dan kan je deze verkopen op de Oranjemarkt tijdens Koningsdag op 27 april. Aanstaand weekend kan je alvast een kraampje reserveren. Wat voor jou misschien oude meuk is, is voor de ander een lot uit de loterij!

Kraampjes
Het verkopen van oude spullen tijdens Koningsdag is erg populair. Er zijn allerlei verschillende soorten kraampjes, waar spullen zoals kleding en meubels worden verkocht. De kraampjes staan verspreid door de hele binnenstad van Dordrecht. Je kan ook je spullen verkopen zonder kraampje. Maar je moet er dan wel vroeg bijzijn om een vrije plek te kunnen vinden.

Meer info 
Op zaterdag 26 januari, van 10:00 tot 13:00 wordt de kraamuitgifte georganiseerd. Je kan voor de inschrijving voor deelname terecht bij Intree (VVV kantoor) aan de Spuiboulevard 99. De kosten voor een kraam op Koningsdag zijn €44,-. Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Bijzonder drieluik in Stadskantoor

DORDRECHT – In de hal van het Stadskantoor hangt tot eind april, samen met enkele andere werken van zijn hand, een reproductie van een drieluik van Gerard Dou (1613-1675), gemaakt door Paul Rosenkrantz. De uit Amsterdam afkomstige, maar al weer vijf jaar in Dordrecht wonende kunstenaar, maakte het vanwege zijn deelname aan het tv-programma De Gezonken Meesters van omroep MAX. Rosenkrantz werkte liefst 370 uur aan het werk op drie eikenhouten panelen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Nanning Mol voorgedragen als nieuwe burgemeester van Dordrecht

DORDRECHT  – De gemeenteraad van Dordrecht heeft woensdagavond unaniem besloten om Nanning Mol voor te dragen als nieuwe burgemeester van de stad. Mol wordt geprezen als een authentieke, kundige en benaderbare bestuurder die de kracht heeft om stad en regio verder te brengen.

Actueel

Beleef geschiedenis van de liniecrossers

DORDRECHT – De Biesbosch heeft in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld. Er zaten onderduikers verscholen, er waren schepen verstopt en er zijn Duitsers gevangen gehouden. In de laatste maanden van de oorlog vormde de Biesbosch de grens tussen bezet en bevrijd Nederland, een spannende periode voor de liniecrossers.