Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

OKBZ organiseert bijeenkomst in buurtcentrum De Koloriet

 

 

Deze bijeenkomst staat in het teken van de (verkeers)veiligheid van de wijk

Wanneer: Donderdag 27 september 2018 

Hoe laat : 19.30 uur

Toegang : Gratis

Onderwerpen: Aanpak  van te hard rijden  op  o.a. de Krispijnsewegen de Brouwersdijk en de veiligheid in het Weizigtpark en de Krispijntunnel

Gast: wethouder  van der Linden

 

U bent van harte welkom

Hierna blikken we aan de hand van de presentat ie (sport) terrein Patersweg terug op de recent georganiseerde burendag op 22 septemberjl.

 

Volgend jaar bestaat OKBZ 25 Jaar, 

We  WISselen graag ideën uit en vormen een voorberidingsgroepU BENT VAN HARTE WELKOM

NADERE INFORMATIE WIM  ROODHUIZEN

CONTACTGEGEVENS 

www.krispijnbelangen.com

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Eerste lammetjes van het jaar

DORDRECHT – Bij Pensionstal Slamat aan de Noorderelsweg in Dordrecht zijn eind vorige week de eerste lammetjes van het jaar geboren. Er zullen er nog honderden volgen, want in totaal lopen er 170 schapen rond.

Actueel

Rommel trekt rommel aan

DORDRECHT – ‘Container vol? Bel HVC. Neem je afval weer mee terug tot de container leeg is. Ook voor afgedankte bankstellen bestaat er zoiets als een milieustraat of maak een afspraak met HVC’, tipt de wijkagent van Wielwijk en Crabbehof op Twitter. De foto bij het bericht spreekt boekdelen. Enige weken geleden berichtte Dordt Centraal over het buurtpreventieteam dat in Crabbehof is opgericht. Initiatiefnemer Roger Wagemans stoort zich al lange tijd aan het afval op straat en besloot tot actie over te gaan. Samen met andere leden ruimt hij wekelijks afval op, onder meer bij containers. Schone straten, en hopelijk ook een stukje bewustzijn. Dat hoopt het buurtpreventieteam te bereiken. Meedoen? Zie www.buurtcrabbehof.nl voor alle informatie.

Cultuur

The Beatnik en Van Bezemwijk winnen pop-voorronde Grote Prijs

DORDRECHT – In de derde voorronde van de vernieuwde Band Boost, de Grote Prijs van Dordt, ging zaterdag in de Popcentrale de Rotterdamse soul/funkformatie The Beatnik met de juryprijs naar huis. Zij staan op 11 mei in de finale van de bandwedstrijd in de  Power Stage van Bibelot. De publieksprijs was zaterdag voor Barendrechts/Rotterdamse Nederpopformatie Van Bezemwijk. Zij strijden in de halve finale op 13 april voor een finaleplaats. In de volgende voorronde staan, eveneens in de categorie Pop, onder meer Hidden Doors, SPIRITBOX, Sticky Sweet en Blunderbuzz op het podium.