Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oplossing voor bereikbaarheid Essenhof

De gemeente Dordrecht heeft een oplossing gevonden voor de bereikbaarheid van begraafplaats Essenhof. Vanaf 1 januari 2019 rijdt er een elektrisch busje rijdt om mensen van bushalte Krispijnseweg naar de Essenhof en vice versa te brengen. De service wordt verleend vanuit de Essenhof van maandag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur. De mogelijkheden voor deze service op zondag worden onderzocht.

Vanaf de bushalte Krispijnseweg is het ongeveer 500 meter lopen naar de begraafplaats. Voor mensen die slecht ter been zijn maar geen gebruik kunnen maken van de Drechthopper vormt dit een obstakel. De nieuwe service van de Essenhof biedt daarvoor een oplossing.

Hoe werkt het?
Mensen die met het OV richting de Essenhof gaan, stappen uit bij de halte Krispijnseweg. Na een telefoontje naar de Essenhof haalt een medewerker de passagier met een elektrisch busje op en brengt hem/haar naar de begraafplaats. Het is op verzoek ook mogelijk om de bezoeker tot nabij het te bezoeken graf te brengen. Met hetzelfde voertuig kunnen bezoekers ook van de Essenhof naar de bushalte worden teruggebracht.

Voor meer informatie, zie het bericht op de website van de gemeente Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Het grote Sinterklaasfeest een groot succes

DORDRECHT – De eerste editie van het grote Sinterklaasfeest, die op de Sportboulevard werd gehouden, was zondagmiddag een groot succes. Jong en oud genoten van de voorstelling vol muziek en dans. Uiteraard was Sinterklaas van de partij en had hij, naast heel veel Pieten, ook onder andere Monique Smit meegenomen. Volgend jaar wordt het grote Sinterklaasfeest weer georganiseerd. Deze week wordt de datum bekend gemaakt.

Actueel

Pietenspektakel op Statenplein

DORDRECHT – Op de koopzondag op 24 november zal het winkelgebied rond het Statenplein in het teken staan van het Sinterklaasfeest. Pieten zullen de boel flink op zijn kop zetten. Ze komen met een flinke club: een ballonpiet, een skatepiet, een taaitaaipiet en nog veel meer pieten zullen aanwezig zijn. Alle loslopende roetveegpieten zullen in goede banen worden geleid door een heuse fanfare-Pietenband, die de leukste Sinterklaashits speelt.

Actueel

Op de foto met Sint én burgemeester

DORDRECHT – ‘Wat een mooi moment voor mijn dochter tijdens de intocht!’, aldus een enthousiaste Reina Schenkel. ‘Burgemeester Kolff liep met Sinterklaas mee langs de rijen wachtende kinderen aan de kant. Bij mijn dochter Sifra nam burgemeester Kolff de tijd om te vragen hoe ze heet en haar pietenoutfit te bewonderen. Om vervolgens voor haar te vragen aan Sinterklaas of ze met hem op de foto mocht. En dat mocht. Dus snel achter het dranghek vandaan voor een prachtige foto met Sint én de burgemeester! Hoe uniek is zo’n kiekje? We hebben opnieuw genoten. Wat was het weer een feest: de intocht in Dordrecht!’