Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oplossing voor bereikbaarheid Essenhof

De gemeente Dordrecht heeft een oplossing gevonden voor de bereikbaarheid van begraafplaats Essenhof. Vanaf 1 januari 2019 rijdt er een elektrisch busje rijdt om mensen van bushalte Krispijnseweg naar de Essenhof en vice versa te brengen. De service wordt verleend vanuit de Essenhof van maandag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur. De mogelijkheden voor deze service op zondag worden onderzocht.

Vanaf de bushalte Krispijnseweg is het ongeveer 500 meter lopen naar de begraafplaats. Voor mensen die slecht ter been zijn maar geen gebruik kunnen maken van de Drechthopper vormt dit een obstakel. De nieuwe service van de Essenhof biedt daarvoor een oplossing.

Hoe werkt het?
Mensen die met het OV richting de Essenhof gaan, stappen uit bij de halte Krispijnseweg. Na een telefoontje naar de Essenhof haalt een medewerker de passagier met een elektrisch busje op en brengt hem/haar naar de begraafplaats. Het is op verzoek ook mogelijk om de bezoeker tot nabij het te bezoeken graf te brengen. Met hetzelfde voertuig kunnen bezoekers ook van de Essenhof naar de bushalte worden teruggebracht.

Voor meer informatie, zie het bericht op de website van de gemeente Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Een prachtige zonsondergang tegen een heldere avondlucht, vastgelegd door Hannie Schuller op de Tongplaat. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Minister De Jonge bezoekt Parkhuis

DORDRECHT – Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht vanmiddag een werkbezoek aan Het Parkhuis. De hoofdlocatie van de Dordtse zorgorganisatie is zwaar getroffen door het coronavirus. Meer dan de helft van de 190 bewoners is besmet geraakt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Bestelwagen uitgebrand op Colijnstraat

DORDRECHT – Een bestelwagen die geparkeerd stond op de Colijnstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig in vlammen opgegaan. De brandweer werd om iets na twee uur gealarmeerd. De politie verrichtte vandaag onderzoek naar de oorzaak van de brand. (Foto’s: Thymen Stolk)