Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Plaatsing eerste adoptietegel onderhoud groen

Op woensdagmiddag 31 januari om 15.00 uur onthulde wethouder Reynvaan de eerste adoptietegel bij de VVE Iris I en II aan de Willem Marisstraat (vereniging van eigenaren). Dit gebeurt bij een speurtocht met kinderen uit de buurt.

De adoptietegel is als blijk van waardering naar de bewoners, maar ook herkenbaar voor de aannemer die de openbare ruimte onderhoudt. Deze bewoners in Oud Krispijn onderhouden namelijk zelf het groen in hun eigen buurt. Dit initiatief is de eerste plek waar een adoptietegel wordt geplaatst. Hierna plaatst de gemeente adoptietegels bij alle groeninitiatieven in de Dordtse wijken.

De bewonersvereniging heeft inmiddels zelf, met steun van het Oranjefonds, een hartenbankje kunnen plaatsen. Het bankje wordt onthuld door de wethouder aan het einde van de speurtocht.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO : Eigenwijze kat weer op de grond

DORDRECHT – De brandweer werd woensdagmorgen door de dierenambulance gevraagd te assisteren. Aan de Galileilaan zat …

Actueel

Kijkdag bij HVC Dordrecht

DORDRECHT – Benieuwd hoe restafval de bron vormt van het warmtenet? HVC Dordrecht houdt zaterdag 16 juni een kijkdag.

Actueel

City Swim: de deelnemers

DORDRECHT – Honderden mensen zwemmen zaterdag 1 september weer in de havens van Dordrecht voor het goede doel. Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen aan de City Swim. Dordt Centraal spreekt met een aantal zwemmers. Wie een donatie wil doen; de zwemmers zijn terug te vinden op de site dordrecht.swimtofightcancer.nl. Hier is ook alle informatie over het evenement te vinden.