Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Plaatsing eerste adoptietegel onderhoud groen

Op woensdagmiddag 31 januari om 15.00 uur onthulde wethouder Reynvaan de eerste adoptietegel bij de VVE Iris I en II aan de Willem Marisstraat (vereniging van eigenaren). Dit gebeurt bij een speurtocht met kinderen uit de buurt.

De adoptietegel is als blijk van waardering naar de bewoners, maar ook herkenbaar voor de aannemer die de openbare ruimte onderhoudt. Deze bewoners in Oud Krispijn onderhouden namelijk zelf het groen in hun eigen buurt. Dit initiatief is de eerste plek waar een adoptietegel wordt geplaatst. Hierna plaatst de gemeente adoptietegels bij alle groeninitiatieven in de Dordtse wijken.

De bewonersvereniging heeft inmiddels zelf, met steun van het Oranjefonds, een hartenbankje kunnen plaatsen. Het bankje wordt onthuld door de wethouder aan het einde van de speurtocht.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Dordtse vindingrijkheid: Excelsior-stofzuiger

DORDRECHT – Er zijn verrassende uitvindingen gedaan en er komen vooraanstaande wetenschappers uit Dordrecht. In de tentoonstelling Eureka! in het Hof van Nederland kom je er meer over te weten. Iedere maand lichten we er in deze rubriek één uit.

Actueel

Ook wegdek Groenmarkt en Wijnstraat opgeruwd

DORDRECHT – Nadat in april het wegdek op het Bagijnhof en de Visstraat ruwer is gemaakt, gaat dat nu ook gebeuren op de Groenmarkt en de Wijnstraat, waar bij regen ook hier en daar gladheid ontstaat. Een gespecialiseerd bedrijf begint hier op maandag 24 juni mee. Het werk is naar verwachting tot vrijdag 28 juni klaar. De aannemer werkt van 07.00 tot 16.00 uur. Het behandelen van het wegdek gaat in fases. Wanneer de aannemer aan het werk is, wordt het verkeer omgeleid. Zowel fiets- als autoverkeer kan er niet langs en er geldt een parkeerverbod. Voor hulpdiensten blijft het gebied wel bereikbaar. (Archieffoto: Stolk Fotografie) 

Actueel

Hertjes in Park Merwestein

DORDRECHT – Volop nieuw leven in de hertenweide van Park Merwestein! Maar liefst vijf jonkies zijn er al geboren deze maand. (Foto’s: Stolk Fotografie)