Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sporten met de Dordt Sportcoaches op Sportpark Patersweg

Vanaf maandag 11 mei is er elke dag van 11:00 uur tot 12:00 uur een gratis sportmoment, voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, op Sportpark Patersweg in Dordrecht-West.

De Dordt Sportcoaches gaan met de kinderen, tussen het huiswerk door, elke dag een uur sporten en bewegen. Omdat kinderen waarschijnlijk niet elke dag naar school gaan, hebben we dit moment elke schooldag ter beschikking gesteld.

Let op! Inschrijven is verplicht, maximaal 20 kinderen, VOL=VOL!

 

Mocht de animo op de Patersweg groot zijn, dan gaan we kijken of we in de komende weken kunnen uitbreiden naar meerdere momenten op een dag en/of andere plekken in de stad.

Inschrijven moet via: www.doemeemettoppie.nl óf schrijf je direct in voor maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag!

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Opening kunsthandel ‘De Knotwilg’

DORDRECHT – Na twee jaar bij DOOR aan de Spuiboulevard hebben Wim van Pelt, eigenaar van de collectie van Arie Wols, en Stichting Dordttalk, beheerder van de collecties van Arie Wols, Jaap Nederlof en de gebroeders Schaeffer, besloten om een winkel te openen in de Grote Spuistraat 10 in Dordrecht. Op zondag 9 augustus om 15.00 uur is de officiële opening. Vanaf zondag zal de winkel wekelijks van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en op afspraak geopend zijn.

Actueel

Dordt Centraal Zomerspel

Het Dordt Centraal Zomerspel is van start gegaan. De inzendingen komen volop binnen. Er zijn dan ook mooie prijzen te winnen zoals deze week een rondvaart van Si Barone; 1 uur met vier personen in de Talamod boot, inclusief lunch van Coffeelicious. Dus puzzel mee! Deze week: bij welke sportverenigingen zijn de foto’s gemaakt?

Actueel

Alternatief voor Dordtse intocht

DORDRECHT – Twee weken geleden moest het bestuur van de Stichting Intocht Sint-Nicolaas Dordrecht (SIS) het besluit nemen om de intocht dit jaar te schrappen in verband met het coronavirus. De maatregelen vanuit de noodverordening maken het helaas onmogelijk om een groot evenement als de intocht door te laten gaan.