Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sporten met de Dordt Sportcoaches op Sportpark Patersweg

Vanaf maandag 11 mei is er elke dag van 11:00 uur tot 12:00 uur een gratis sportmoment, voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, op Sportpark Patersweg in Dordrecht-West.

De Dordt Sportcoaches gaan met de kinderen, tussen het huiswerk door, elke dag een uur sporten en bewegen. Omdat kinderen waarschijnlijk niet elke dag naar school gaan, hebben we dit moment elke schooldag ter beschikking gesteld.

Let op! Inschrijven is verplicht, maximaal 20 kinderen, VOL=VOL!

 

Mocht de animo op de Patersweg groot zijn, dan gaan we kijken of we in de komende weken kunnen uitbreiden naar meerdere momenten op een dag en/of andere plekken in de stad.

Inschrijven moet via: www.doemeemettoppie.nl óf schrijf je direct in voor maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Schoner water, meer beestjes

REGIO – Het waterschap Hollandse Delta vertelt in deze rubriek steeds iets actueels over het groen in zijn werkgebied. Vier seizoenen lang. Hollandse Delta verzorgt veel natuur buiten de bebouwde kom. Deze keer over (het meten van) de waterkwaliteit.

Actueel

Blauwe brug twaalf weken afgesloten

DORDRECHT – De Blauwe brug over het Wantij is vanaf maandag 27 september twaalf weken afgesloten voor (brom)fietsers en wandelaars voor werkzaamheden. De brug wordt versterkt, zodat hulpdiensten bij een calamiteit op de Staart ook via Stadspolders naar die wijk kunnen rijden. Het werk aan de brug duurt tot vrijdag 17 december. Fietsers rijden tot die tijd om via de Wantijbrug langs de N3. Dit is tijdelijk de enige mogelijkheid om het Wantij over te steken. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Dordtenaren houden vriendenmiddag Tent of Nations

Drie Dordtse dominees (Riet Boogaard, Thea Bouwman en Jasper van Schaik) organiseren samen met Jan van der Steen, een Vriendenmiddag voor de Tent of Nations. De vier bezochten de boerderij met deze naam in Bethlehem en waren zeer onder de indruk. Op zaterdagmiddag 25 september houden zij een Vriendenmiddag in de Andreaskerk aan de Jacob van Heemskerckstraat 19. Geïnteresseerden zijn tussen 14.00 en 16.30 uur van harte welkom.