Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sporten met de Dordt Sportcoaches op Sportpark Patersweg

Vanaf maandag 11 mei is er elke dag van 11:00 uur tot 12:00 uur een gratis sportmoment, voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, op Sportpark Patersweg in Dordrecht-West.

De Dordt Sportcoaches gaan met de kinderen, tussen het huiswerk door, elke dag een uur sporten en bewegen. Omdat kinderen waarschijnlijk niet elke dag naar school gaan, hebben we dit moment elke schooldag ter beschikking gesteld.

Let op! Inschrijven is verplicht, maximaal 20 kinderen, VOL=VOL!

 

Mocht de animo op de Patersweg groot zijn, dan gaan we kijken of we in de komende weken kunnen uitbreiden naar meerdere momenten op een dag en/of andere plekken in de stad.

Inschrijven moet via: www.doemeemettoppie.nl óf schrijf je direct in voor maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Woningen ontruimd na grote brand in appartementencomplex

DORDRECHT – Donderdagmiddag rond 16.00 uur werd er een keukenbrand gemeld op de derde verdieping van een appartementencomplex aan de Eisingahof in Dordrecht. In verband met de verspreiding van de rook werd al vrij snel opgeschaald naar grote brand. De ambulancedienst en de gemeente Dordrecht werden opgeroepen voor opvang van ruim vijftig bewoners.

Actueel

Onverminderd druk op Dordtse IC

DORDRECHT – Op de Intensive Care van het Albert Schweitzer ziekenhuis is de druk door corona nog steeds zeer hoog. Ondanks de opschaling van 16 naar 22 bedden is al wekenlang continu vrijwel elk bed op deze afdeling bezet. Regelmatig is een overplaatsing naar een rustiger regio onvermijdelijk. Dinsdag werd al een beademde en slapende patiënt overgevlogen naar de IC van Medisch Spectrum Twente in Enschede. Donderdagmiddag werd er een patiënt per helikopter naar het UMCG in Groningen vervoerd. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Beschonken man agressief richting handhavers

DORDRECHT – Medewerkers van Handhaving Dordrecht troffen donderdagmiddag in het park naast dierentehuis Louterbloemen twee mannen aan die erg beschonken leken. Eén van de twee mannen was slecht aanspreekbaar en werd verbaal en non-verbaal agressief tegen de handhavers. Met assistentie van de politie werd hij aangehouden.(Handhaving Dordrecht)