Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Stem van Oud Krispijn nr. 5, staat online

In deze editie leest u onder meer over de volgende onderwerpen: Leerorkest Drechtsteden in De Fontein, Herfstknutsels bij Weizigt, Thuis in Krispijn en nog veel meer. . . Heeft u de krant gemist of wilt u deze nog eens nalezen? Klik dan HIER en lees verder. Ook voor eerder verschenen edities van deze krant.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

In de prijzen bij Van Roosmalen Optiek

DORDRECHT – In de maanden mei tot en met september verloot Van Roosmalen Optiek elke maand een winnaar die 53 procent van zijn of haar aankoopbedrag terugwint. De eerste maandwinnaar is mevrouw Bakhuizen. Zij kwam onlangs naar de winkel om uit handen van Jasper van Roosmalen haar prijs in ontvangst te nemen.

Actueel

Pleziervaart op de wal geparkeerd in Oosthaven

DORDRECHT – Dit bijzondere beeld is te zien bij de Oosthaven. Afgelopen zaterdag kwamen handhavers tijdens een gezamenlijke controle in het natuurgebied dit plezierjacht tegen, dat toen nog in het water van de Nieuwe Merwede lag. Intussen ligt het, om onduidelijke redenen, al weer een paar dagen op de kant. De eigenaar heeft al enkele bekeuringen gehad tijdens de handhavingsactie vorig weekend, zegt een woordvoerder van de gemeente. Als hij het vaartuig niet weghaalt, laat de gemeente dat doen en komen de kosten daarvan er nog bovenop. Het vaartuig is ondertussen al op verschillende plekken beschadigd geraakt. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

In het reddingsbootje

DORDRECHT – Luuk Parel (29) en Jannemarie Visser (24) leerden elkaar kennen bij de Dordtse Reddingsbrigade. Hij is er onder meer schipper, zij geeft er zwemlessen. Op 8 juni, de datum waarop zeven jaar geleden de vonk oversloeg, trouwden ze. Natuurlijk gebeurde dat in stijl: de trouwstoet ging niet over de weg, maar over het water. (Foto’s: Stolk Fotografie)