Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Voorlezers gezocht

Houd jij ook zo van voorlezen? Kom dan naar de info-avond van Stichting Voorlezen op 9 januari. Voorlezen helpt het taalniveau te verhogen en vergroot het gevoel van welzijn. Jammer genoeg blijkt na de basisschool (voor)lezen uit het leven van veel mensen te verdwijnen en wordt er in Nederland weinig voorgelezen. Om die effecten tegen te gaan, zijn er voorleesprojecten.

Stichting voorlezen is op zoek naar voorlezers voor de projecten:

  • Voorleespret: voorlezen aan kinderen thuis
  • Voorleesfeestjes: voorlezen aan een groep kinderen en ouders in het Onderwijsmuseum
  • Luisteren in je leunstoel: voorlezen aan mensen met dementie

Schrijf je in

Schrijf je in en kom naar de info-avond op 9 januari 2019. Locatie: Da Vinci College Educatie, Karel Doormanweg 8 in Dordrecht. Kijk voor meer informatie over Stichting Voorlezen op de website.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

In de prijzen bij Van Roosmalen Optiek

DORDRECHT – In de maanden mei tot en met september verloot Van Roosmalen Optiek elke maand een winnaar die 53 procent van zijn of haar aankoopbedrag terugwint. De eerste maandwinnaar is mevrouw Bakhuizen. Zij kwam onlangs naar de winkel om uit handen van Jasper van Roosmalen haar prijs in ontvangst te nemen.

Actueel

Pleziervaart op de wal geparkeerd in Oosthaven

DORDRECHT – Dit bijzondere beeld is te zien bij de Oosthaven. Afgelopen zaterdag kwamen handhavers tijdens een gezamenlijke controle in het natuurgebied dit plezierjacht tegen, dat toen nog in het water van de Nieuwe Merwede lag. Intussen ligt het, om onduidelijke redenen, al weer een paar dagen op de kant. De eigenaar heeft al enkele bekeuringen gehad tijdens de handhavingsactie vorig weekend, zegt een woordvoerder van de gemeente. Als hij het vaartuig niet weghaalt, laat de gemeente dat doen en komen de kosten daarvan er nog bovenop. Het vaartuig is ondertussen al op verschillende plekken beschadigd geraakt. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

In het reddingsbootje

DORDRECHT – Luuk Parel (29) en Jannemarie Visser (24) leerden elkaar kennen bij de Dordtse Reddingsbrigade. Hij is er onder meer schipper, zij geeft er zwemlessen. Op 8 juni, de datum waarop zeven jaar geleden de vonk oversloeg, trouwden ze. Natuurlijk gebeurde dat in stijl: de trouwstoet ging niet over de weg, maar over het water. (Foto’s: Stolk Fotografie)