Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Week van Ons Water start bij Weizigt

Van 12 tot en met 21 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. De start is bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Het is elke dag hard werken om iedereen te voorzien van schoon drinkwater en om ons land waterveilig te houden. We vinden het heel gewoon dat dit goed geregeld is, maar eigenlijk is het heel bijzonder. De landelijke Week van Ons Water is er om iedereen nog eens extra bewust te maken van al dat water om ons heen. Tijdens deze week kun je de wereld van het water ontdekken en beleven. Ook in Dordrecht en in de omgeving zijn allerlei activiteiten.

Wat is er te doen in de Drechtsteden?

Ga op bezoek bij de Baggerpraktijktuin van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Dat kun je ook met de hele klas doen. Neem een kijkje bij de rioolwaterzuivering om te ontdekken hoe stinkend rioolwater weer in schoon water verandert. Bezoek de molens in Kinderdijk of doe mee met de kanotocht in de Biesbosch… op zoek naar bevers of misschien zie je wel een zeearend. Vang waterdiertjes, woon een lezing bij, doe een workshop of bekijk een boeiende film.

In het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt beleef je hoe de Weg van het Water stroomt en leer je van alles over water op de wereld, water in de Drechtsteden, water in je eigen huis, drinkwater en het riool.  Voor alle informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater of www.weekvanonswater.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Zomaar een mooi plaatje in de Nieuwe Dordtse Biesbosch’, schrijft Lia van Wingerden bij haar foto. Zeg maar gerust heel mooi! 

Actueel

Opnieuw snelheidsbekeuringen op Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagavond opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur bij een personenauto en 69 bij een snorscooter. Het rijbewijs van de scooterbestuurder is ingevorderd, de scooter krijgt een zogenaamde WOK-melding. Er werd bij de controle ook een bon uitgeschreven voor het rijden in de auto met mobiele telefoon in hand.

Actueel

Sinterklaas theatershow in 2020 weer terug!

DORDRECHT – Vier jaar lang op rij hebben Remy Dik en Chris Hoogerwaard een fantastische show geproduceerd in theater Kunstmin. Vorig jaar is door diverse redenen het besluit genomen om het lustrum, de 5de editie, uit te stellen naar 2020.Op zondag 29 november 2020 komen alle acteurs, de fantastische Pietenband en de dansers weer terug in een heel erg spannend verhaal. ( Archieffoto: Thymen Stolk )