Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Week van Ons Water start bij Weizigt

Van 12 tot en met 21 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. De start is bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Het is elke dag hard werken om iedereen te voorzien van schoon drinkwater en om ons land waterveilig te houden. We vinden het heel gewoon dat dit goed geregeld is, maar eigenlijk is het heel bijzonder. De landelijke Week van Ons Water is er om iedereen nog eens extra bewust te maken van al dat water om ons heen. Tijdens deze week kun je de wereld van het water ontdekken en beleven. Ook in Dordrecht en in de omgeving zijn allerlei activiteiten.

Wat is er te doen in de Drechtsteden?

Ga op bezoek bij de Baggerpraktijktuin van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Dat kun je ook met de hele klas doen. Neem een kijkje bij de rioolwaterzuivering om te ontdekken hoe stinkend rioolwater weer in schoon water verandert. Bezoek de molens in Kinderdijk of doe mee met de kanotocht in de Biesbosch… op zoek naar bevers of misschien zie je wel een zeearend. Vang waterdiertjes, woon een lezing bij, doe een workshop of bekijk een boeiende film.

In het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt beleef je hoe de Weg van het Water stroomt en leer je van alles over water op de wereld, water in de Drechtsteden, water in je eigen huis, drinkwater en het riool.  Voor alle informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater of www.weekvanonswater.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Verdachte van aanranding in Dordrecht aangehouden

DORDRECHT – Het Team Zeden van de politie in Dordrecht heeft dinsdagmiddag een man aangehouden als verdachte van een aanranding in die stad.

Actueel

VIDEO: Twee aanhoudingen bij steekincident Dubbeldamseweg Zuid

DORDRECHT – Bij een steekincident dinsdagochtend in een woning aan de Dubbeldamseweg Zuid zijn een man en een vrouw lichtgewond geraakt, meldt de politie. Aan het incident ging een ruzie vooraf, wat ontaarde in een steekpartij. De man had een steekwond in zijn rug gekregen en is behandeld bij de huisartsenpost. De vrouw had wat lichte verwondingen opgelopen. Beide verdachten, bekenden van elkaar, zijn aangehouden en worden verhoord. De politie heeft twee messen in beslag genomen. (Foto’s en Video: Thymen Stolk)

Actueel

Marathon gamen voor goed doel

DORDRECHT – Rubii Games organiseert van zaterdag 11 juli tot en met zondag 12 juli een online en offline game event in Dordrecht. Iedereen die van gamen houdt of wel eens wil kijken hoe zoiets eruit ziet, kan aanschuiven bij deze 24-uurs marathon. Bezoekers en deelnemers worden gevraagd een vrijwillige donatie te doen voor het goede doel: stichting Autisme Experience.