Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Week van Ons Water start bij Weizigt

Van 12 tot en met 21 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. De start is bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Het is elke dag hard werken om iedereen te voorzien van schoon drinkwater en om ons land waterveilig te houden. We vinden het heel gewoon dat dit goed geregeld is, maar eigenlijk is het heel bijzonder. De landelijke Week van Ons Water is er om iedereen nog eens extra bewust te maken van al dat water om ons heen. Tijdens deze week kun je de wereld van het water ontdekken en beleven. Ook in Dordrecht en in de omgeving zijn allerlei activiteiten.

Wat is er te doen in de Drechtsteden?

Ga op bezoek bij de Baggerpraktijktuin van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Dat kun je ook met de hele klas doen. Neem een kijkje bij de rioolwaterzuivering om te ontdekken hoe stinkend rioolwater weer in schoon water verandert. Bezoek de molens in Kinderdijk of doe mee met de kanotocht in de Biesbosch… op zoek naar bevers of misschien zie je wel een zeearend. Vang waterdiertjes, woon een lezing bij, doe een workshop of bekijk een boeiende film.

In het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt beleef je hoe de Weg van het Water stroomt en leer je van alles over water op de wereld, water in de Drechtsteden, water in je eigen huis, drinkwater en het riool.  Voor alle informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater of www.weekvanonswater.nl.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Grasmat Wantijpark kan ‘festivalbreak’ gebruiken

DORDRECHT – De rust is wedergekeerd in het Wantijpark. Na een zeer succesvol festivalweekend wordt alles weer opgebroken. Het grote grasveld in het park heeft er wel eens mooier bijgelegen. Live At Wantij en Wantijpop trokken duizenden bezoekers naar het park. Daarnaast was de grasmat door hevige regenval, in de nacht van vrijdag op zaterdag, behoorlijk doorweekt geraakt. De mat heeft een maandje de tijd om te herstellen. Op maandag 15 juli trapt Wild Romance de Palm Parkies-avonden in het Wantijpark af.

Actueel

Weer autobranden

DORDRECHT – De brandweer kon van het weekend weer uitrukken voor een autobrand. Aan de Rijksstraatweg brandden in de nacht van zaterdag op zondag twee auto’s uit. Op zondagochtend werden de wagens door de politie onderzocht en werd er een buurtonderzoek gehouden. De politie komt graag in contact met getuigen. Vorige week vonden er ook al verschillende autobranden plaats.

Actueel

VIDEO: Hardlopen voor goed doel

DORDRECHT – Om geld in te zamelen voor het project Kids For Cape Town werden zaterdag de hardloopschoenen aangetrokken. Dominee Paul Wansink van de Grote Kerk gemeente Dordrecht rende de lange route van 37 kilometer. De jongeren die volgend jaar naar Zuid-Afrika afreizen, liepen in het centrum meerdere rondes van 2 kilometer. Er zullen nog veel meer activiteiten worden georganiseerd om het benodigde bedrag van 60.000 euro bijeen te brengen. Meer informatie via www.kidsforcapetown.nl.