Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

WeHelpen Ontmoetingsplek in De Buitenwacht

Dordtenaren die elkaar een handje helpen. Dat is snel te regelen via WeHelpen.nl/Dordrecht. Voor het eerste eens samen afspreken kan thuis, maar kan ook op een WeHelpen Ontmoetingsplek. Er zijn er al diverse in de stad – bijvoorbeeld in De Buitenwacht – en dat aantal groeit.

Af en toe kun je misschien best wat hulp gebruiken? Maar wat als familie en vrienden even geen tijd vrij kunnen maken of ver weg wonen? Dan kan Wehelpen.nl/Dordrecht een handje helpen. Vind er die Dordtenaar die wat voor je kan betekenen: gezelschap, vervoer, hulp bij een klus of…
Uiteraard bepaal je zelf met wie je in zee gaat en waar je afspreekt. WeHelpen is snel en veilig. Je zit nergens aan vast. Er zijn geen kosten.
Ben je bereid een ander eens te helpen? Maak dat ook kenbaar via de site van WeHelpen.

Afspreken thuis of op een ontmoetingsplek?
Er komt niemand anders aan de deur, dan degene waar je iets mee afspreekt via de website. Zo’n eerste afspraak kan ook elders, als je dat prettiger vindt. Bijvoorbeeld omdat je eerst wel eens kennis wil maken. Afspreken kan bijvoorbeeld op een WeHelpen Ontmoetingsplek. Sinds kort is er ook een in het ziekenhuis. Onderaan deze pagina een overzicht. Het aantal ontmoetingsplekken groet nog steeds. Ze zijn herkenbaar aan het bordje.

WeHelpen.nl/Dordrecht
WeHelpen.nl is een landelijke coöperatie. De website van WeHelpen.nl wordt dankzij de inzet van leden en ambassadeurs gratis aangeboden aan alle inwoners van Nederland. In Dordrecht werken onder andere mee Sociale Teams, MEE Drechtsteden, Vivenz, Vrijwilligershuis Drechtsteden, Rabobank Drechtsteden en de gemeente Dordrecht.
WeHelpen.nl kan een aanvulling zijn op het werk van vele andere organisaties waar vragen worden gesteld over hulp.


Centrum                  

    DOOR, Voorstraat 142-144
    Bibliotheek Centrum, Groenmarkt 153
    Vrijwilligershuis / SSKW,  Spuiweg 93

Krispijn
    Sociaal Team Krispijn / Prinsenmarij, Nassauweg 2
    De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67

Crabbehof
    Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2
    Trefpunt de Nieuwe Stoof / bibliotheek, De Savornin Lohmanweg 100

Wielwijk
    Wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168

Sterrenburg
    Cultureel Centrum Sterrenburg, Dalmeyerplein 10
    Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordwijk), Albert Schweitzerplaats 25

Stadspolders
    Bibliotheek Stadpolders, Dudokplein 211

wehelpen ontmoetingsplek

Hulp accepteren ..._we helpen

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Legends en Rebellen spelen benefietwedstrijd voor aardbevingsslachtoffers

DORDRECHT – In het stadion aan de Krommedijk spelen de FC Dordrecht Legends zondag 24 september een benefietwedstrijd tegen FC de Rebellen. Het doel van deze wedstrijd is geld inzamelen voor de slachtoffers van de recente aardbevingen in Turkije, Syrië en Marokko.

Actueel

Onthulling op Essenhof van het Gijs van Bemmelenpad

DORDRECHT – Op de algemene begraafplaats Essenhof werd vrijdag het straatnaambordje onthuld met de naam van politieman en verzetsstrijder Gijsbertus Gerardus (Gijs) van Bemmelen (1898-1944). De gemeente heeft ervoor gekozen om een aantal paden op de begraafplaats namen te geven die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog. Na de onthulling van paden die herinneren aan rabbijn Katan, koerierster Lenie Dicke en Leendert Keesmaat van de Geuzengroep vond de vierde onthulling plaats in het jaar dat Gijs van Bemmelen 125 jaar geleden werd geboren. Het bordje moet nog wel vervangen worden door een goede versie, want er staan twee taalfouten op. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Politiek Gezien: Inspraak achteraf

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag vanuit de lokale en regionale politiek. Deze week over het Binnenstadsbedrijf, bedoeld om de Dordtse binnenstad, in goed overleg met alle betrokkenen, een kwaliteitsimpuls te geven.