Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Lezen in koor bij De Giraf

DORDRECHT – Het was druk met de schrijvers en illustratoren, donderdagavond bij kinderboekenwinkel De Giraf op de Groenmarkt. Negentien makers van zogenaamde toneelleesboeken presenteerden in totaal dertien nieuwe boeken in dit genre. Allemaal uitgegeven door Zwijsen. Op de site van de uitgever wordt uitgelegd wat toneelleesboeken zijn: ‘Deze boeken lees je met twee of meer lezers die de rol van een personage op zich nemen en hardop voorlezen. Een soort toneelstukje, maar dan zonder kostuums en podium’. Het werd een interactieve avond in de Dordtse boekwinkel, waarbij zelfs in koor werd gelezen.

Actueel

Verhuizing De Vrije Tuinder voorlopig afgeblazen vanwege kosten

DORDRECHT – Vereniging De Vrije Tuinder mag nog tot eind 2020 op hun het terrein aan de Reeweg-Zuid blijven. De gemeente wil de grond graag beschikbaar maken voor woningbouw, maar de verhuizing van de tuindersvereniging blijkt zo duur uit te pakken, dat wethouder Marco Stam het op dit moment onverantwoord vindt. Hij hoopt dat er komend jaar een goedkoper alternatief wordt bedacht.  

Actueel

Dordtenaar opgepakt die nog 3,8 miljoen moet betalen

DORDRECHT – Het Fugitive Active Search Team (FastNL)van de politie heeft vanochtend twee veroordeelde mannen aangehouden. De 40-jarige man uit Dordrecht heeft nog een ontneming openstaan van 3,8 miljoen  euro en moet 656 dagen lijfsdwang in de gevangenis uitzitten als hij niet betaalt. Een 66-jarige man, die in Velsen Noord is aangehouden, moet bijna 500.000 betalen en 540 dagen lijfsdwang uitzitten als hij niet betaalt. Het uitzitten van het aantal dagen heft de betalingsverplichting niet op.

Actueel

Politiek Gezien: scorebordjournalistiek

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag vanuit de lokale en regionale politiek. Deze week volgde hij met kromme tenen het debat over een vuurwerkvrije Dordtse binnenstad. 

Actueel

Mensenvlees op het Achterom

DORDRECHT – Dierenrechtenorganisatie Bite Back gaat zaterdagmiddag een opzienbarende actie houden in de Dordtse binnenstad. Twee activisten gaan urenlang in een grote vleesschaal liggen op de Achterom. Net zoals dode dieren in de winkel zal deze ‘menselijke lap vlees’ in cellofaan verpakt worden, compleet met etiket en barcode. De organisatie houdt deze ludiek bedoelde actie om aan te geven dat vlees afkomstig is van een individu. Rondom het menselijk vleesbakje informeren vrijwilligers voorbijgangers omtrent veganisme en plantaardige voeding.